Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.08.2010.
18:38
Tanjug A

U naprednjake prešlo 650 sudija?!

Naprednjaci tvrde da je 650 neizabranih sudija pristupilo toj stranci, a ministarka pravde i predsednica Društva sudija Snežana Malović i Dragana Boljević u to ne veruju.

Ne veruje: Snežana Malović
 

Ukoliko su tvrdnje naprednjaka ipak tačne za ministarku Malović to je dokaz da je reforma pravosuđa bila neophodna.


U Društvu sudija Srbije, takođe, ne veruju u navode naprednjaka, ocenivši da je u svakom slučaju potez neizabranih sudija pogrešan.


Ministarka Malović je rekla da, iako je gotovo sigurna da nije tačno da je više od 650 neizabranih sudija pristupilo SNS, takav podatak "dovoljno govori o njihovim profesionalnim kvalitetima i ukoliko je validan, predstavlja dodatni argument da je reforma pravosuđa bila neophodna".


"Bilo bi zanimljivo videti koliki je broj neizabranih sudija, za koje SNS tvrdi da su im pristupili, podneo žalbu Ustavnom sudu sa namerom da ponovo budu izabrani za sudije i ukoliko bi njihove žalbe bile usvojene kako bi obavljali sudijsku funkciju, kada je protivustvano da sudija bude član političke stranke, čime se otvara pitanje njihovih pravih motiva", ukazala je Malović.


Predsednica Društva sudija smatra da su neizabrane sudije napravile "pogrešan potez".


"Ne verujem da je više od polovine sudija koji nisu reizabrani prešlo u SNS. Zaprepašćena sam tim podatkom i zaista ne verujem. Sudijama je zabranjeno da se bave političkom aktivnošću", rekla je Boljević Tanjugu i to potkrepila stavom da ona i neizabrane sudije smatra sudijama.


Za Boljevićevu bi njihovo pristupanje opozicionoj SNS "moglo biti argument" da oni ne budu vraćeni na posao, mada, kako je kazala, sumnja da bi oni uopšte ponovo bili izabrani.


Predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović tvrdnje SNS nije želela da komentariše, rekavši da se ne bavi politikom. "Ne bavim se politikom i ne želim da komentarišem takve političke izjave", rekla je Tanjugu Mesarović.


Od preko 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u SNS se učlanilo oko 650, tvrde naprednjaci, a novi članovi, nekadašnji predsednici sudova i sudije u Lebanu, Leskovcu i Valjevu, izjavili su da im nije jasno zašto nisu prošli reizbor, ali da pretpostavljaju da je zato što nisu "bili po volji" vrhu pravosuđa u Srbiji i što nisu hteli da "igraju po njihovim pravilima".

POVEZANE VESTI

Petak 13.08.2010. 22:02
Kada ovi iz SNS-a lazu ne misle na Boga !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online