Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.08.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Balint Pastor: Nismo Tadićev satelit

"Ne interesuju nas ministarske fotelje, a o novim koalicijama je još uvek rano govoriti jer Vlada ima još više od godinu dana do kraja mandata. Lepo je što Nikolić hoće sa nama da sarađuje, ali mi o temi zajedničke koalicije nismo razgovarali. Nismo se ni videli, a ni čuli od kada ne zaseda Skupština", kaže Balint Pastor, poslanik SVM-a, u razgovoru za "Vesti".

Funkcioneri Srpske napredne stranke sve češće govore da bi sa vama želeli da naprave Vladu?
- Nije bilo razgovora između nas i naprednjaka. Mi smo u koaliciji sa Demokratskom strankom, a ova Vlada ima još godinu i po do kraja mandata. Rano je da se uopšte priča o nekoj novoj Vladi. O tome ćemo razgovarati nakon izbora.


Znači, oni su to izmislili?
- Sa nama nisu razgovarali.


Pominjali su i neka ministarska mesta za vas...
- Nas ne interesuju ministarske fotelje, nisu nam od presudnog značaja. Najviše se trudimo da realizujemo program naše stranke.


Zar ne mislite da biste ih lakše realizovali ako budete deo Vlade?
- Moguće.


Koliko ste zadovoljni sadašnjom koalicijom sa Demokratskom strankom?
- Nema tu problema. Uspeli smo da usvojimo Zakon o regionima, Statut Vojvodine i mnoge stvari za koje smo se zalagali. Imamo još posla, na primer, želimo da drugačije bude definisan Zakon o imovini u lokalnim samoupravama Vojvodine.


Primećeno je da su odnosi između vas i demokrata prilikom donošenja tih zakona bili napeti?

- Jeste, bili su, razlike postoje, ali ih mi prevazilazimo. U koalicionim vladama je to normalno. Mi nismo satelit DS-a, pa nećemo to biti ni nekoj drugoj partiji.


Ipak, pominjete drugu partiju?
- Ne volimo da često menjamo partnere i ne radimo to tek tako. Ipak, za politički život je dobro da ponude za razgovore i saradnju stižu sa različitih strana.


Sa Tadićem vam nije bilo lako, bar kad je donošenje zakona u pitanju, mislite li da bi sa Nikolićem bilo bolje?

- Kada bismo bili u istoj Vladi, videli bismo.


Nikolić je bio počasni gost na proslavi 20 godina postojanja SVM-a?

- Nikolić je predsednik jedne nove partije i nije ništa čudno da stranke i ljudi međusobno sarađuju.


Zar vam ne smeta to što je Nikolić, dok je bio u radikalima, za vašu stranku govorio da je separatistička?

- On je sad na čelu druge partije, ne znam šta je govorio, a glasači će već reći svoje na izborima.


Znači, Nikolića i Vučića niste ni videli, ni čuli se sa njima u poslednje vreme?

- Viđamo se u Skupštini, kad treba sarađujemo i razgovaramo. Ali sad su odmori, Skupština ne radi.

Nedelja 22.08.2010. 07:58
Vi kao i ostali a to su Čanak,Čeda,Batić,Palma,Krkobabić,Dačić i naravno Nikolić i Vučić.Niste vi Tadićevi sateliti,vi ste njegovi DUPELIZCI,kao i on vaš DUPELIZAC,Da imate iole morala svi bi podneli ostavke,ali normalno da je fotelja preča od morala smradovi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online