Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 22.08.2010.
12:12 >> 13:02h
Tanjug A

Zoran Krasić najpričljiviji u Skupštini

Rekorder u diskusijama tokom ovogodišnjeg prolećnog zasedanja parlamenta bio je radikal Zoran Krasić, koji je za govornicom proveo sedam sati i 12 minuta, dok je poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga najćutljivija - ona je diskutovala svega minut i sedam sekundi.

Zoran Krasić u pauzi (od pričanja)

To pokazuju zapisnici sa redovnih sednica, a statistika kaže i da se neki poslanici posebno raspričaju kad parlament zaseda vanredno.


Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak tako je bio među ćutljivijima na redovnom zasedanju, ali je sve "nadoknadio" na vanrednoj sednici o Kosovu.
Posle Krasića, najveće "pričalice po dnevnom redu" u velikoj sali Doma Narodne skupštine su dve dame - Jorgovanka Tabaković iz Srpske napredne stranke i poslanica Demokratske stranke Srbije Milica Vojić-Marković.

Tabakovićeva je za skupštinskom govornicom provela tri sata i 38 minuta, a Vojić-Marković, koja se čak 55 puta javila za reč, samo četiri minuta manje.

Prema podacima koje je Tanjugu dostavio republički parlament, među poslanicima koji su najmanje govorili o tačkama dnevnog reda je i lider LSV Nenad Čanak, koji je tokom dva javljanja govorio minut i 12 sekundi, a samo 40 sekundi više za govornicom je bio poslanik G 17 plus i potpredsednik parlamenta Nikola Novaković.

Da "posao" predsednice parlamenta nije samo da vodi sednice i predstavlja tu instituciju, pokazao je i podatak da se Slavica Đukić-Dejanović četiri puta tokom prolećnog zasedaja javila za reč i govorila sat i 11 minuta.

U poslaničkoj grupi "Za evropsku Srbiju" najčešće se javljao Srđan Milivojević, koji je 33 puta dobio reč i govorio dva sata i 35 minuta, a Nada Kolundžija sat i tri minuta.

Među "zapaženim" naprednjacima su, pored Tabakovićeve, tokom tri meseca redovnog zasedanja bili i poslanici Zoran Antić i Milan Knežević, koji su se za reč javili 21, odnosno 16 puta.

Pored Krasića, stavove SRS najviše su branili poslanici Vjerica Radeta, Nemanja Šarović, Paja Momčilov, Milorad Buha i Milan Avramović, koji su govorili po oko dva sata, a od radikala je najmanje pričao Tomislav Ljubenović...

U stranci Velimira Ilića prednjačili su Aleksandra Janković, sa nešto više od dva sata provedenih u raspravi, slede lider stranke Ilić i zamenik šefa poslaničke grupe Miroslav Markićević, koji su, svako ponaosob, govorili nešto manje od dva sata.

Da se stavovi i gledišta LDP-a čuju u skupštinskoj sali najviše su se pobrinuli Judita Popović, koja je govorila sat i po, Zoran Ostojić i Čedomir Jovanović, koji su govorili nešto više od sat, a najmanje Ivan Andrić, koji je govorio četiri i po minuta.

Vanredna sednica parlamenta, na kojoj se raspravljalo o merama Vlade Srbije pošto je Međunarodni sud pravde izneo savetodavno mišljenje o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije, pokazala je drugačiju "statistiku".

Tako je, na primer, Čanak tokom samo te sednice govorio 14 minuta, šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović skoro 32, a lider LDP tri minuta manje.
O daljim koracima Vlade Srbije najviše se za reč javljao lider naprednjaka Tomislav Nikolić i govorio ukupno pola sata, a poslanik DSS i nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić osam minuta manje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.08.2010. 15:04
To je lako objasniti: Samo govorite istinu i mozete pricati do zore. Radikalci u skupstini dodju kao melem na ranu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online