Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.08.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Sve je krenulo nizbrdo

Sva su predviđanja da će ishod rasprave i glasanje o rezoluciji o Kosovu i Metohiji u Generalnoj skupštini UN doživeti neuspeh. To je jedan od razloga zašto smo veliki miting opozicije, kojim tražimo vanredne izbore, odložili posle 9. septembra. Tražićemo odgovornost Vlade i vanredne izbore, kaže Dubravka Filipovska u razgovoru za "Vesti".



Najavili ste veliki miting opozicije za septembar, a sad se govori da će biti odložen, zašto?


- Ne odlažemo ništa, najavili smo seriju mitinga po Srbiji. Sačekaćemo da prođu odmori, razgovori sa ostalim opozicionim partijama su u toku, a treba sve to dobro organizovati.


Lider vaše stranke Velimir Ilić je kazao da se pre velikog mitinga čeka glasanje u UN o rezoluciji?


- Da! Jer planiramo da skupovima pozovemo na odgovornost Vladu zbog loše ekonomske situacije, ali i loše spoljne politike.


Ako mislite da je donošenje rezolucije pogrešan potez Vlade, zašto ste za nju glasali u Skupštini?


- Nismo hteli da budemo kočničari jer smatramo da zemlja mora biti jedinstvena kad se radi o tako važnim pitanjima. Videćemo šta će da urade. Mi smo zabrinuti zbog situacije na Kosovu, tako da koja god da je vlast u pitanju, mi bismo podržali sve što bi eventualno moglo da dovede do napretka.


Kad smo već kod kočničara, Aleksandar Vučić iz SNS-a govori kako sa vama lepo sarađuje, ali da ne zna šta će sa DSS-om koji bojkotuje razgovore.


- I prošli put smo zvali DSS, i oni su se priključili protestu.

Ne vredi Guča bez Velje

 

Jeste li posetili Guču ove godine?


- Nisam. Išla sam prethodnih godina dok je Velja bio domaćin. Taj festival je sasvim drugačije izgledao nego sada. Izabrali su i pogrešno vreme, hrišćanski post i Ramazan, to nije u redu.


Nije bilo lidera Vojislava Koštunice?


- To je već odluka unutar partije, ne mešamo se.


Sve češće se govori o koaliciji NS-a i SNS-a nakon izbora?


- Novi izbori su cilj i NS-a, i SNS-a, i DSS-a. Mi smo uvek otvoreni za saradnju, uz poštovanje programa naše partije. Ipak, sve tri partije imaju isti cilj, a to su novi izbori.


Čini se da ne očekujete previše od ishoda glasanja o Kosovu u Generalnoj skupštini UN?


- Sva su predviđanja da će rezolucija doživeti neuspeh. Pre odluke Međunarodnog suda pravde, vlast je poručivala javnosti da će ovaj sud biti na našoj strani i da će početi novi pregovori o statusu Kosova. Ko je takve priče plasirao mesecima unapred? Na kraju je sve pošlo nizbrdo i zato aktuelnu vlast treba pozvati na odgovornost.


Hoće li veliki miting opozicije biti održan u Beogradu?


- Nismo sigurni. Biće protesta po celoj Srbiji, a da li će se sve završiti velikim okupljanjem u Beogradu ili nekom drugom gradu još uvek ne znam.

Sreda 25.08.2010. 13:35
Ovoj bi bilo najbolje da se uhvati varjace da napravi ovakvo jajce ko ovo moje ako uopste ume.Ko se sve ne bavi politikom u zemlji Srbiji.....cccc!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online