Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 10.09.2010.
11:04
Tanjug A

Gejevi traže hapšenje vođe "Obraza"

Gej lezbejski info centar (GLIC) zatražio je danas od državnih organa da uhapse predsednika pokreta "Obraz" Mladena Obradovića i pokrenu postupak protiv njega jer je u više navrata preko medija najavio obračun sa učesnicima "Parade ponosa", zakazane za 10. oktobar.

Gejevi traže hapšenje vođe "Obraza"
 



U saopštenju, GLIC navodi da je Obradović poručio da će "doći do posledica koje niko ne bi mogao da kontroliše", kao i da će "za sve što se bude dogodilo odgovornost snositi organizatori 'Parade ponosa'".


"Tim rečima, Obradović indirektno najavljuje i poziva na nasilje i pokušava da odgovornost sa nasilnika prebaci na organizatore. On je prošle godine proveo mesec dana u zatvoru zbog poziva na nasilje nad učesnicima 'Povorke ponosa', ali očigledno da ta kazna nije uticala na njega", navodi se u saopštenju u kojem se zahteva strožije kažnjavanje nasilnika i onih koji pozivaju na nasilje.


GLIC je poslao i zahtev poverenici za zaštitu ravnopravnosti Neveni Petrušić i ministru za ljudska i manjinska prava Svetozaru Čipliću da reaguju na diskriminatorske izjave Dragana Markovića Palme protiv GLBT (gej, lezbejske, biseksualne i tranšeksualne) populacije.


"On je u više navrata vređao dostojanstvo GLBT osoba i pozivao na kršenje njihovih ljudskih prava. Skupština Republike Srbije je izglasala Zakon protiv diskriminacije koji štiti prava GLBT populacije, što bi trebalo da važi i za narodnog poslanika Markovića, koji mora da poštuje zakone ove države iako se oni njemu ne sviđaju", navedeno je u saopštenju GLIC.

Petak 10.09.2010. 11:59
E Boze me sacuvaj! Decka, samo zato sto predstavlja misljenje 95% Srba tj. gradjana Srbije, strpase prosle godine na mesec dana u zatvor jer je kao pozivao na nasilje, a onog cuftiju zurkolica niko ne dira. On covek otvoreno preti drzavi Srbiji da ce goreti, kamenuje zandarmeriju i nikom nista. A sada ce se zbog ovih pedercina dizati prasina, jer zele da propagiraju njihovu sexualnu anomaliju i truju okolinu oko sebe! E ne bi me ni iznenadilo da dodje do hapsenja... nismo mi bolje ni zasluzili - prodali nam drzavu, unistavaju privredu, teraju da robijamo za mali novac pod stalnim pretnjama poslodavaca, nema plata, penzija... A mi po staroj: "cuti i pusi" - niko nista! Sve ljude koji su se borili za Srbiju strpase u Hag, ovde ko je malo glasniji a Srbin, ode u zatvor... Bese li to davni komunizam sa kojim ovi zuti nemaju veze, a?! E da nije tuzno, bilo bi zalosno - sto kaze moj dobar prijatelj...
Petak 10.09.2010. 14:27
‎...dakle dosli smo do sustine...pederi koji se prave demokrate naredjuju da se hapse oni koji ne misle isto...cist fasizam...pederi u srbiji NISU ugrozeni, ali ovakvim demonstririranjem i paradama rizikuju zaista da budu ugrozeni, jer ih ljudi vide kao nesto sto se silom namece drugima...drugim recima oni su odlucili d...a siluju normalan svet...zivim u italiji i kazem vam da ih ovde lome samo tako-naravno te sto drugima skacu u oci vrteci guzom...poznajem neke kopije gej koji su po meni normalni ljudi, jer vode svoj zivot nikoga ne teraju da gleda sta to oni rade i veoma se protive tim gej paradama...dakle gej parada je politicki organizovana manifestacija u cilju pokazivanja sile koju nam evropa namece...znaci poruka svima nama je "karamo vas i karacemo vas u bulju iako vi to ne zelite"...
Petak 10.09.2010. 14:39
svim citaocima komentara...poslao sam komentar medju prvima tacnije drugi po redu...posle gomile pozitivnih preporuka(nijedna negativna) "volsebno" je nestao ....zato sam ga ponovio....hvala...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online