Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.10.2010.
10:42
Novosti.rs A

Hilari čuvaju 4.000 policajaca i vojni avioni

Boravak američke državne sekretarke Hilari Klinton u Srbiji, prema najavama, obezbeđivaće 4.000 pripadnika MUP-a Srbije, kao i avioni "MIG" Vojske Srbije. Takođe, nebo nad Srbijom biće na kratko zatvoreno, a nivo borbene gotovosti Vojske Srbije podignut iznad redovnog.

A koliko će nas koštati njen dolazak: Hilari Klinton
 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će danas sa najbližim saradnicima početi razradu plana za obezbeđenje posete Srbiji američkog državnog sekretara Hilari Klinton i naveo da bi u toj akciji trebalo da učestvuje oko 4.000 ljudi.
 

Stejt department je u sredu potvrdio da će Klintonova od 11. do 14. oktobra biti u zvaničnoj poseti BiH, Srbiji, Kosmetu i Briselu, ali je u američkoj ambasadi u Beogradu "Večernjim novostima" rečeno da je još rano za detalje, koji će biti utvrđeni narednih dana.

Prema prvom planu posete, početna stanica Klintonove biće Sarajevo, gde će u ponedeljak, 11. oktobra, samo nedelju dana posle izbora, razgovarati sa zvaničnicima BiH i najverovatnije otvoriti novu zgradu američke ambasade.

U popodnevnim časovima istog dana kreće u Beograd, gde će se sresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i prisustvovati svečanoj večeri. U utorak, 12. oktobra, planirani su odvojeni susreti sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrima Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem.

U pratnji "migova", lovačke pratnje Vojske Srbije, Klintonova će u Beograd sleteti "boingom 757" američkih vazdušnih snaga, koji je redizajniran za potrebe državnog sekretara, a nebo iznad Srbije će u vreme sletanja aviona biti zatvoreno.

Očekuje se da Ministarstvo odbrane podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije iznad redovnog, a Ministarstvo policije izda naredbu za pripravnost svim policajcima.

"Novosti" navode da se očekuje da u vrhu liste tema za razgovore Klintonove sa zvaničnicima u Beogradu budu budući odnosi SAD i Srbije, saradnja sa Tribunalom, ekonomska saradnja, kao i pregovori sa Prištinom.

Prema drugom planu, Klintonova bi u Beograd trebalo da stigne 12. oktobra. U tom slučaju, planirano je da ministar Jeremić priredi ručak za američku gošću, da se nakon toga Klintonova sretne i sa ministrom odbrane, dok bi se prvi dan posete završio svečanom večerom kod predsednika Tadića.

Sutradan ujutru, u sredu, 13. oktobra, Klintova bi se srela sa premijerom, posle čega bi nastavila put u Prištinu.

Kako tvrde izvori "Novosti", pored ljudi iz srpskog državnog vrha, predviđeni su još samo susreti sa predstavnicima nevladinog sektora, dok lideri opozicije neće videti gošću.

Za sada se ne zna ni da li će Klintonova na put krenuti sama ili u društvu supruga, bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.10.2010. 12:47
Долази нам ова матора, а ми ризикујемо тиме што прихватамо да она дође можда некакав терористички напад где би по обичају српски цивили били колатерална штета исто као и 1999.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online