Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 12.10.2010.
14:39
Kurir rs A

Moj Beograd niko neće da lomi!

Više je uradio za PR policije nego svi marketinški stručnjaci zajedno! Ima 26 godina, a već sedam je policajac u interventnoj brigadi na Starom gradu. Ponosni je tata osmomesečnog sinčića, ali će u legendu ući rečenicom: "Moj si Beograd došao da lomiš!“. Saša Čordić priča kako se osećao na beogradskim ulicama tokom Gej parade, objavio je danas list "Kurir".

 Policajac koji je postao heroj: Saša Čordić
 

Saša Čordić, koji je postao slavan zahvaljujući amaterskom snimku na Jutjubu na kome se vidi kako se nimalo biranim, ali iskrenim rečima, obraća jednom od huligana koji su rušili Beograd na gej paradi.

- Kako je bilo, sad je odlično! - nastavlja u iskrenom tonu Čordić:
- Svašta mi je tog dana padalo na pamet, ali je najvažnije bilo izvući živu glavu! Trola može da se kupi, glava nema zamenu!

Na Fejsbuku grupa "Moj Beograd si došao da lomiš„ ima već 6.645 članova, a njihov broj stalno raste.

- Znam, rekla mi je žena preksinoć - kaže kroz smeh Čordić i dodaje:
- Sve što mi je bilo na pameti posle tog dana je da se dokopam kreveta!

Da li ste bili uplašeni?


- Ne! Mala trema je postojala, ali i ona nestane kad krene adrenalin da šiba! Tada shvatiš da nema nazad! Uostalom, ko se plaši, taj ne treba da se bavi ovim poslom.


Koja je bila najrizičnija situacija u kojoj ste se našli?


- Ona u Krunskoj, kad smo branili centralu DS. Unutra je bila trudna žena, bilo je i pucnjeve na zgradu. Baš je bilo gusto.


Ministar policije najavio je nagradu za vas i sve ostale pripadnike MUP koji su branili grad od huligana.


- Iskreno, meni ta nagrada ništa ne znači! Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali sedam godina, koliko sam u policiji, nikako da izađemo iz vanrednog stanja! Te Kosovo se otcepljuje, te hapse Radovana Karadžića... Ne treba mi nikakva nagrada, samo neka već jednom prestanu da ruše naš grad i našu zemlju.

Nagrada za Čordića

 

Na Kolegijumu MUP, održanom u nedelju uveče posle nereda u Beogradu, kojem je prisustvovao i ministar policije Ivica Dačić, gest Čordića primljen je s oduševljenjem. Odlučeno je da bude nagrađen, a nagrada će mu biti dodeljena sutra u zgradi MUP.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.10.2010. 14:57
Sledeća je ispovest jednog anonimnog učesnika Parade ... sa rečima da je šetajući, nosio bol u duši, jer današnja omladina ne razume patnje srpskog naroda .... i td. P.S. Svaka čast Čordiću, avanzovaćeš ti do nekog načelnika Opštinskog MUPa. Samo sledeći put pomeni i Srbiju ... I ostatak zemlje zaslužuje tvoju brigu.
Utorak 12.10.2010. 21:35
Maločas sam se čuo sa rođakom i pričao sa sestrićem,ima 6 godina.Kaže mi:Ujko,policija tuče ljude,a oni su samo vikali Srbija,gledao sam na tv.Ubih se da mu objasnim kako su to tamo neki slično obučeni i da to nije policija.Da je policija dobra i da brani ljude,da ih ne bije.Da oni štite građane i pomažu ih,a hapse kriminalce.Međutim,ova budala radi ono što mi dete reče i još se ponosi.Sa 19 je primljen u Interventnu,pre 7 god.Do 2000. veza nije važila,u interventnu se išlo sa iskustvom u policijskom poslu,a ne iz klupe.Sada demokratija.Još se slika odeven u prave huliganske boje.On je ponosan što je onom dečko neko od njegovih ili baš on ispomerao organe.Još će da ga odlikuju.
Utorak 12.10.2010. 19:31
Ovo sve skupa nije bilo nista samo mala frkica u usporedbi sa Francuskim predgrdima Lyon i Pariz i Toluse ... 2005 i ponovo 2007godine kad je Sarkozy izjavio da su priseljenici obicna gamad pa su se digli i je bilo zapaljenih oko 20hiljada vozila na desetine prodavnica na stotina kesona je gorelo puno vise policajaca je bilo ranjenih , i biblioyteku su zapalili i jednan objekat drzavne kase i jos toga
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online