Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.10.2010.
20:28
Tanjug A

Tadić: Nije lako uhapsiti Mladića

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da sadašnja Vlada Srbije čini apsolutno sve što je u njenoj moći da locira i uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića.

Sve radimo po evropskim standardima: Boris Tadić
 


On je u intervjuu za "Internešenel herald tribjun" istovremeno skrenuo pažnju na činjenicu da taj zadatak nije nimalo lak.


"Ratko Mladić nije običan begunac. Reč je o iskusnom vojniku sa značajnim ratnim iskustvom. Naše informacije ukazuju da oni koji su ranije bili uključeni u skrivanje Mladića su takođe bivši ili penzionisani vojnici i da oni takođe imaju dosta iskustva. Većina ih je radila u obaveštajnim ili bezbednosnim službama i veoma su dobro obučeni. Dakle, naš zadatak nije lak", rekao je Tadić.


Predsednik Srbije je naveo da su svi napori za hvatanje Mladića koordinisani sa evropskim partnerima.

"Verujem da ćemo ga vremenom uspešno locirati i uhapsiti", rekao je Tadić.
Upitan za što je tako teško pronaći Mladića, koji se skriva 15 godina, i zašto nije izručen Hagu, Tadić je odgovorio:

"Proteklih 15 godina, moram sa žaljenjem da kažem, nije uvek bilo političke volje za njegovu ekstradiciju. Do 2000. godine on nije ni morao da se krije. Tek 2002. godine naš parlament je usvojio zakon osaradnji s Tribunalom. I tek 2008. - tek nakon formiranja sadašnje vlade Srbije - politička volja i operativni kapaciteti za hapšenje Mladića su postali najvažniji prioritet države".

Kako je rekao, prethodne vlade nisu pridavale nikakvog posebnog značaja ovom pitanju.

Predsednik Srbije je podsetio da je veoma brzo nakon formiranja sadašnje vlade Srbije uhapšen je radovan Karadžić , što je jasan i nesumnjiv pokazatelj "naše opredeljenosti da uhapsimo i Mladića".

Tadić je izrazio uverenje da većina građana Srbije podržava politiku da svi ratni zločinci moraju biti pravedno kažnjeni, iako, kako je priznao ima i o nih koji odbacuju činjenice o strašnim zločinima za koje je Mladić optužen, tretirajući ih kao teoriju zavere protiv Srbije.


"Srbija će ispuniti svoje međunarodne obaveze. Čak i da haški sud sutra prestane s radom , ova vlada će nastaviti da traga za Mladićem koristeći sva sredstav koja ima na raspolaganju, jer je to naša moralna obaveza prema nevinim žrtvama - i jer je to jedini način da se dođe do pomirenja među narodima u regionu", zaključio je Tadić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.10.2010. 21:56
Srbija nije imala goreg izdajnika od Borisa Tadica
Ponedeljak 25.10.2010. 22:12
http://www.youtube.com/watch?v=moN6WAIC40I ili potražite pesmu pod imenom ˝Harala tadića banda˝!A sorry boss ako hoće mladića može da dođe do mene ili bilo kog Srbina,ali sam,pa će da dobije šta traži.
Ponedeljak 25.10.2010. 22:31
Ma daj Borise odmori malo , mali ste vi svi skupa za Mladica , pustite covjeka nek uziva jos do kraja zivota jere Den Haag ga nece vidjet
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online