Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 02.11.2010.
19:12
Tanjug A

"Albanci imaju pravo da maštaju o 'prirodnoj Albaniji'"

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da vlast u Srbiji ne može probleme sa Albancima sa juga Srbije da rešava pokretanjem postupaka zbog slobodno iznetih političkih stavova, već da se ti problemi moraju rešavati dijalogom.

Vlast ne sme da odgovra pretnjama Tužilaštva: Čedomir Jovanović

"Svako u Srbiji ima pravo da kaže kako vidi njenu budućnost, a vlada, umesto da ponudi svoj koncept, o tome ćuti i nudi pretnje Tužilaštva. To je pogrešan korak, naša vlast ne sme da odgovara pretnjama“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Povodom podrške dela političkih predstavnika Albanaca iz Preševa i Bujanovca ideji koju promoviše "Lista prirodne Albanije", zasnovanoj na političkoj platformi da se mirnim putem objedine delovi teritorija susednih država na kojima Albanci čine većinsko stanovništvo, Jovanović je kazao da svako u Srbiji ima pravo da iznosi svoje političke stavove i poglede na budućnost.

"Naravno da se sa tim ne slažem, ali umesto režanja na svaku izjavu koja nam se ne dopada treba postaviti pitanje zašto nam se to dešava“, rekao je lider LDP i dodao da je "minimum respekta prema društvu distanciranje od ratno huškačkih komentara i izjava koje samo dolivaju ulje na vratu“.

On je naveo da će Srbija, ukoliko umesto dijaloga bude reagovala optužnicama, ponovo doći u situaciju u kojoj se nalazila u prošlosti.

"Ustavni poredak više je bio ugrožen u Beobradu, kada je rušen grad, nego kada je jedan političar dao za mene besmislenu izjavu i neprihvatljivu i to tako treba tretirati“, rekao je Jovanović i dodao da su lideri albanskih stranaka sa juga Srbije to govorili u svoje ime.

"Mi imamo pokret koji se zalaže za Kraljevinu Srbije, a i to je protivno Ustavu Srbije, ali ne vidim da neko tome pristupa na takav način“, rekao je Jovanović.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je da će će Tužilaštvo, u granicama svojih ovlašćenja, reagovati povodom izjava čelnika opština Preševo i Bujanovac na skupu u Tirani, povodom promovisanja "Liste prirodne Albanije".

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, potpredsednik te opštine Orhan Redžepi i predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju podržali su u subotu u Tirani ideju "Liste za prirodnu Albaniju“, da se "objedine delovi teritorija Makedonije, Grčke, Kosova, Crne Gore i Srbije, susednih država u kojima Albanci čine većinsko stanovništvo“.

Utorak 02.11.2010. 19:18
Par rečenica je ovde za komentar. Ali osvrt na samo jednu. Pokret koji se zalaže za Kraljevinu Srbije. Čedo, oni ne cepkaju državu u kojoj živiš, na račun čijih građana imaš to što imaš.
Utorak 02.11.2010. 20:57
svako ima pravko da kaze svoje misljenje, pa cedo majketi kakvu ti to drogu koristis, da ti je sve jedno za tvoju srbiju ...
Utorak 02.11.2010. 19:53
Cedo smanji malo,Overices!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online