Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 04.11.2010.
14:45
Srna A

Srpske žrtve manje vredne od hrvatskih?!

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji saopštila je da su hrvatske snage tokom rata u opštini Vukovar ubile više od 150 Srba, ali da se, nažalost, tokom posete predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru govori samo o hrvatskim žrtvama na Ovčari.

Kolona izbeglih Srba iz Hrvatske
 


Jedan broj ubijenih Srba je bačen u Dunav da se sakriju tragovi zločina, a mnogi Srbi su privođeni na saslušanja, mučeni, zlostavljani, zastrašivani i naterani u bekstvo da bi sačuvali živu glavu. Velikom broju Srba dignute su kuće i drugi objekti u vazduh, saopštila je ta koalicija.

"Postavlja se pitanje šta reći majkama, očevima, udovicama, braći i sestrama ubijenih vukovarskih Srba povodom posete srpskog i hrvatskog predsednika Ovčari? Nažalost, stiče se utisak da su srpske žrtve u Vukovaru manje vredne od hrvatskih", navodi Koalicija.

To udruženje se zalaže da se utvrdi tačan broj ubijenih Srba u Vukovaru pre i tokom rata 1991. godine, da se izvedu na sud nalogodavci i počinioci zločina nad vukovarskim Srbima i da se izgradi spomen-obležje sa imenima i prezimenima ubijenih vukovarskih Srba.

"Tek posle utvrđivanja pune istine o tome šta se dešavalo pre i tokom rata u Vukovaru, stvoriće se stvarni preduslovi za polaganje venaca ne samo hrvatskim, nego i srpskim žrtvama", ističe se u saopštenju.

Koalicija naglašava da osuđuje svaki zločin koji se desio na području bivše Jugoslavije i zalaže se da se svi počinioci ratnih zločina pravedno kazne, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Srpski predsednik Boris Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović položili su danas vence na mestu stradanja hrvatskih žrtava na Ovčari, a potom će položiti i na mestu stradanja Srba u Paulin Dvoru.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.11.2010. 14:48
A sta se drugo od Hrvata i moglo ocekivati???
Četvrtak 04.11.2010. 15:18
laki da ti kaze nesto srpkinja sada zabodi svoju glavu u ^^ ljepu tvoju^^! i ostavi se vise nas srba trn smo vam u oku! ljubomora cini svoje vidi se!to sto su vam ispirali mozak tokom i posle rata a bogami i pre rata pa se sada hvatas srpskih cetnika dobro ti jos i sveti Sava nije kriv za zlocine!nemamo mi placati nikakav ceh nikome sto neplatite vi nama vas ceh!molim lepo idi se zali kod tudjmana
Četvrtak 04.11.2010. 15:36
laki! da ti kazem bas mi je i drago sto je hrvatska u ratu pobedila sta mi imamo sa vama katolicima nista tuga ste od naroda!a to da je hrvatska drzava sunca i uzitka dobro mazi sebi oci!videla sam ja dobro vasu hrvatsku dosta manje vredna od srbije.ja inace zivim u evropi pa samo ti idi u nju sto se mene licno tice srbija u nju netreba ni da udje izgubice svoje lice i svoju dusu!a vi idite pa lizite dupeta belosvetskom narodu videces kako ce ti lepo biti uh kao u bajci zivota nema!srecan ti put i ostao ti meni u evropi i sa eurom sto dalje od srbije!a sto se trna tice bicemo vam uvek u oku^^to je cinjenica i gola stvarnost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online