Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.12.2010.
07:12
Press A

Milionska odšteta za torturu nad Nastićima

Bračni par Verica i Vuk Nastić, kojem su američke vlasti oduzele sina Damjana (8) i ćerku Nastasiju (5), mogao bi na ime odštete da dobije nekoliko miliona dolara ukoliko se dokaže da su nevini. Advokat Dejvid Buje, koji će ubuduće braniti Vericu, za sličan slučaj jedne američke porodice dobio je pre nekoliko godina 2,6 miliona dolara.

Vuk Natsić sa decom


Konzulat Srbije u Čikagu, koji od samog početka podržava Nastiće i čini sve kako bi im se deca što pre vratila, obezbedio je Verici jednog od najboljih advokata.

- Pošto Vericu i Vuka ne može da brani isti advokat, njoj smo platili advokata koji je najbolji za ovakve slučajeve. Buje je već jednom vodio sličan slučaj za američku porodicu, a na ime odštete porodici je bilo isplaćeno 2,6 miliona dolara. Moramo dobro da se borimo, jer Agencija za zaštitu dece koja ih tereti za zlostavljanje ima potpuno poremećen sistem, a nažalost potpunu vlast. Dovoljno je samo da vam kažem da Agencija ne mora da pokaže advokatu odbrane dokaze koje ima protiv roditelja - priča Pressov izvor iz konzulata.

On navodi i da kruže priče da ljudi koji rade za Agenciju dobijaju bonuse ukoliko uspeju da decu odvoje od roditelja i daju ih na usvajanje.

Beogradski advokat Goran Petronijević smatra da će porodica Nastić dobiti nezamislivo veliku odštetu.

- Ceo slučaj pokazuje potpunu abnormalnost i apsurdnost tog američkog sistema. Verujem da će porodica Nastić sigurno dobiti ovaj slučaj i na ime odštete ogromnu sumu novca koja je na našim prostorima nezamisliva. Sigurno se radi o milionima dolara - ističe Petronijević.

On smatra da Nastićima neće biti nimalo lako da se izbore sa ovim.

- Amerikanci inače ne poštuju mnogo prava imigranata, pa verujem da ova naša porodica prolazi kroz strašnu dramu. Ipak, za zemlju u kojoj je nastala pedofilija pravi je paradoks da se napravi ovolika drama oko tako beznačajne stvari kao što je kupanje deteta u kadi, što je u Srbiji najnormalnija stvar - kaže Petronijević.

Advokat Savo Anđelković smatra da će Nastići dobiti čak desetine miliona dolara odštete.

- Pošto je u pitanju optužba za nešto što je u našoj kulturi i običajima potpuno normalno, mislim da će porodica Nastić dobiti i više novca na ime odštete od ta dva miliona. Naime, verujem da će za mesec ili godinu dana taj slučaj završiti na nekom međunarodnom sudu i da čak ni desetine miliona dolara neće biti dovoljni da pokriju ovakvu torturu jedne srpske porodice - ističe Anđelković.

Ponedeljak 27.12.2010. 09:14
...mislim da nema tih para koje ce da plate stetu koju su ucinili deci i roditeljima, ali ako ima pravde nek im uzmu sto vise na ime odstete...a posle toga sto dalje od amerike.....
Ponedeljak 27.12.2010. 12:38
za sve budale koje ih podrzavaju samo jer su Srbi- PA ZAR SE SLIKE GOLE DECE POSTAVLJAJU NA INTERNET? I TO SOPSTVENE? NARAVNO DA SE DECA KUPAJU NORMALNO GOLA,ALI AKO TO GLEDAJU MILIONI,POSTAJE SASVIM DRUGA PRIČA. A JOŠ KADA SE DODAJE PRIČA O UOBIČAJENOM OBIČAJU KOD SRBA...! ČTA JE OBIČAJ KOD SRBA? DA SE SLIKE SOPSTVENE NAGE MALE DECE POKAZUJU MILIONIMA?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online