Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 12.01.2011.
16:52
Vestionline A

Turski dželat na privremenoj slobodi

Turski lekar Jusuf Sonmez danas je u Istanbulu privremeno pušten na slobodu do eventualnog suđenja pošto je u Prištini osumnjičen da je učestvovao u ilegalnoj trgovini i presađivanju ljudskih organa na Kosmetu, javlja AP.

Ko je garantovao za njega: Jusuf Sonmez
 

Sonmez je među devet lica protiv kojih se vodi istraga za ilegalnu trgovinu ljudskim organima posle operacija obavljanih na privatnoj klinici "Medikus" u Prištini, prenose beogradski mediji.

Turska inače ne izručuje svoje državljane drugim zemljama, ali dozvoljava da oni učestvuju u saslušanju kada se za to ukaže potreba. Ukoliko Sonmez bude osuđen, on bi u tom slučaju služio kaznu u Turskoj.

Sonmez (53), poznat i pod nadimkom "Doktor Frankeštajn", uhapšen je u utorak u Istanbulu na osnovu Interpolove poternice zbog sumnje da je učestvovao u operacijama vađenja organa na Kosmetu i u Azerbejdžanu kao deo međunarodne mreže trgovaca ljudskim organima.

Sonmezov advokat Husein Sevim izjavio je, kako prenosi turska štampa, da je njegov klijent priveden zbog "optužbi na Kosmetu".

Euleks ne zna ništa o izručenju Sonmaza

Misija EU na Kosmetu, Euleks, danas je saopštila da još nije poznato da li će Sonmez biti izručen Kosovu i Metohiji.

Policija u Prištini tražila hapšenje Sonmaza

 

Predstavnik policije EU na Kosmetu Kristina Herodes je pozdravila hapšenje Sonmeza i potvrdila je da je to uradjeno na osnovu poternice policije u Prištini, javlja AP. Ona je izjavila da je suviše rano da se kaže da li će turski lekar biti izručen javnom tužiocu u Prištini gde je pokrenuta istraga oko ilegalnog uzimanja i presadjivanja ljudskih organa u privatnoj bolnici "Medikus".

"Hapšenje je izvršeno na osnovu poternice Okruznog suda u Prištini u vezi sa takozvanim slučajem 'Medikus'. Tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosmeta blisko sarađuje sa turskim pravosudnim organima kada je u pitanju istraga koja se vodi na Kosmetu", rekla je portparolka Euleksa Irina Gudeljević za KiM Radio iz Čaglavice.

Prema njenim rečima, u ovoj fazi je suviše rano da se kaže da li će Sonmez biti izručen na Kosmet jer o tome ne odlučuje Euleks.

Okružni sud u Prištini uskoro će odlučiti o potvrđivanju optužnice protiv lekara iz privatne urološke klinike 'Medikus' u Prištini, optuženih za trgovinu ljudskim organima.

Hapšenje turskog hirurha Jusufa Sonmeza u Istanbulu potvrdio je Euleks u Prištini, ali još nije jasno da li će on biti izručen iako je osumnjičen da je učestvovao u ilegalnom presađivanjnu ljudskih organa u privatnoj bolnici "Medikus" u Prištini.

Osumnjičeni turski hirurg Sonmez demantovao je da se bavio ilegalnim poslovima sa presađivanjem ljudskih organa.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.01.2011. 20:42
Znači ušli su u trag nestalim Turcima na Kosmetu i ne izvadi ga više niko. Sada je na redu Beograd. Pauza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online