Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.01.2011.
14:39 >> 17:50h
Beta A

Moskva: Srpski državljanin operisan

Državljanin Srbije Milorad Miljković, koji je juče ranjen u terorističkom napadu na moskovskom aerodromu "Domodedovo", operisan je jutros, njegove povrede nisu ozbiljne i u bolnici će ostati oko tri nedelje, izjavila je ambasadorka Srbije u Rusiji Jelica Kurjak. Među 35 poginulih u jučerašnjem napadu osmoro je stranih državljana, od kojih su petoro iz Evrope, objavilo je u danas rusko ministarstvo za hitne situacije.

Hitna pomoć prenosi unesrećenog sa aerodroma Domodedovo u bolnicu
 

Ambasadorka Kurjak rekla je i da, prema dosadašnjim zvaničnim informacijama ruskih vlasti, nema još srpskih državljana među osobama povređenim ili poginulim u jučerašnjem napadu u Moskvi, ali da je i dalje problem identifikacija nekih poginulih.


"Povređeni Miljković jutros je operisan. Imao je dva preloma na ruci, otvoren i zatvoren, i povređenu nogu, kao i povredu tkiva oko oka. To je sada sve sanirano. Lekari su rekli da će on biti u bolnici oko tri sedmice, a kako sada stvari stoje, ne radi se o povredama sa ozbiljnijim posledicama", rekla je ambasadorka.


Strah u Moskvi

 

Opisujući atmosferu u Moskvi, posle napada, ambasadorka Srbije rekla je da se svi građani na neki način pribojavaju i svi osuđuju taj napad". Sada je kontrola na aerodromima mnogo oštrija, a Moskva kao veliki grad funkcioniše, dodala je ona.

Povređenog srpskog državljanina u bolnici u Moskvi danas su, zajedno sa njegovom suprugom i ćerkom, posetili konzul Srbije i ataše za kulturu i nauku.


"Njemu je bilo veoma drago što su ga posetili, ali je još u stanju polušoka", rekla je Kurjak.


Prema preliminarnoj listi, u napadu su poginuli Evropljani su stari između 30 i 45 godina, a među njima su dva Britanaca, jedan Nemac, jedan bugarski državljanin kao i jedna Ukrajinka. Ostali poginuli stranci su poreklom iz centralne Azije i stari su između 20 i 50 godina.

Prema ruskom ministarstvu zdravlja, među 110 povređenih koji su hospitalizovani, nalaze se i jedan italijanski i jedan francuski državljanin, a 43 osobe je i dalje u kritičnim stanju.

Ruska agencija Ria Novosti objavila je saopštenje slovačke ambasade prema kojoj je u napadu povređena i slovačka glumica Suzana Fijalova.

Nešto ranije agencije su javile da je ruski predsednik Dmitrij Medvedev zbog propusta u obezbeđenju na odgovornost pozvao i čelnike aerodroma Domodedovo, ali su oni uzvratili da krivica nije njihova, već ruske policije...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online