Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 11.05.2011.
11:03
Lj. Jakšić - Vesti A

Onemogućen kanibalistički zločin

Saradnjom švajcarske i slovačke policije u šumi u istočnoj Slovačkoj izrešetan je kanibal koji je svoje usluge, putem Interneta, ponudio svim potencijalnim samoubicama. Pogođen je i policajac koji je spasavao tobožnju švajcarsku "mušteriju". Oba povređena nalaze se u bolnici "Luj Paster" u Košicama u teškom stanju!

Ranjeni policajac u bolnici 

Slovak (43) koji je, preko Interneta, ponudio usluge potencijalnim samoubicama, koji nemaju hrabrosti dići ruku na sebe, uz dopunsku ponudu da će njihova tela posle usmrćenja rasčerečiti i veći deo pojesti, sprečen je da izvrši suludi zverski čin zahvaljujući saradnji švajcarske i slovačke policije.


Naime, slovački kanibal je, već prvom mušteriji zakazao sastanak za 9. maj ujutro na raskrsnici lokalnih puteva, na rubu šume u blizini istočno slovačkog gradića Kisaka. Na mesto sastanka je ovaj trebalo da stigne vozom iz Švajcarske, ali se u poslednjem trenutku predomislio i prijavio slučaj policiji svoje zemlje!


Plan "gozbe" na Internetu


Švajcarski i slovački policajci su uz pomoć nesuđene žrtve čitanjem e-maila, došli do saznanja kako bi izgledao ritual da je Švajcarac došao u Slovačku. Planirano je da kanibal, pošto žrtva proguta pilule za umirenje, nožem ubode nesrećnika u srce, zatim da ga raskomada i da ga, posle gozbe svežim mesom, nad grobnicom, pospe jakim začinima kako životinje ne bi osetile zakopane delove tela.
Kanibal bi se, kako je planirao, svaki dan vraćao na mesto zločina sve dok zalihe ljudskog mesa ne bi pojeo, posle čega bi ponovo, putem Interneta, animirao sledeću žrtvu!
Policijski specijalci sa psima počeli su da pregledaju sve delove šume u kojima se zločin trebao odigrati, prepostavljajući da je zločinac možda i ranije imao susrete sa zainteresovanim mušterijama.

 

Odmah posle informacije iz Ciriha, slovački policajci su zauzeli "busiju", a na sastanak s kanbibalom, poslali svog agenta koji je igrao ulogu zainteresovane "mušterije".


Policajac i kanibal u životnoj opasnosti


Dramatična situacija je nastala zbog toga što kanibal nije imao strpljenja da sa svojom žrtvom duže dogovara detalje oko ubistva, već se posle razmene prvih nekoliko rečenica, pod okriljem šume, odmah ustremio na "figuranta". Policajci iz zasede su zbog toga odmah krenuli u akciju da bi spasili život svom nenaoružanom kolegi i paljbom iz automatskog oružja onesposobili potencijalnog kanibala.


On je, međutim, padajući od rafalne paljbe uspeo da ispali hitac u jednog od maskiranih policajaca i nanese mu teške povrede pluća i ramena. Posle dramatične paljbe, kojom je onemogućen zločin, u bolnicu "Paster" u Košicama prebačeni su i 43-godišnji kanibal i 37-godišnji policajac, oba sa teškim povredama, odnosno prostrelnim ranama.


Stanje pogođenog policajca, koji je u trenutku paljbe na sebi imao zaštitni neprobojni prsluk, je prema rečima portparola košičke bolnice, Jaroslave Oravcove, teško ali stabilizovano. Lekari ga drže u veštačkom snu, a operacije su odložene za sredu posle podne.

Policija u autu kanibala pronašla testere i noževe za komadanje "obroka"

Stanje nesuđenog kanibala je još teže jer su mu teško povređeni gotovo svi unutrašnji organi, ruke i lice. On se do srede ujutro nije probudio iz kome.


Potencijalni ubica je kod sebe imao četiri pištolja "cz-75" kalibra 9 mm za koje je imao uredne dozvole jer je, po svemu sudeći, bio sportski strelac. Kod njega su pronađena kanibalistička pomagala: testere i noževi za čerečenje leša, kao i pilule za uspavljivanje, kako bi žrtva lakše podnela njegove zahvate.


Ministar unutrašnjih poslova Slovačke Danijel Lipšić zahvalio se, u razgovoru sa novinarima na licu mesta, kolegama iz Švajcarske na pravovremenoj informaciji, a direktor policije Jasroslav Špišljak objasnio je novinarima da stradanje policajca nije posledica loše pripremljene akcije već sticaj nesrećnih okolnosti.


Ludak i mazohista


Slovački psiholozi pokušali su odmah, bez direktnog kontakta sa "pacijentima", sa velikom sigurnošću oceniti da je potencijalni kanibal, koji je pre susreta sa prvom žrtvom već iskopao grob za telesne ostatke koje ne bi uspeo pojesti, teški psihopata koji bi sasvim sigurno nanizao veći broj žrtava da nije otkriven i onemogućen.


Za nesuđenu prvu mušteriju, prihijatri takođe nisu imali "lepe reči" ocenivši da se, po svemu sudeći, radi o mazohisti koji je uživao u dogovaranju samožtvovanja, ali u svakom slučaju nije bio spreman da umre. Kada je video da se Slovak "ne šali" srećom je švajcarskoj policiji otkrio vreme i mesto dogovorene "kanibalske gozbe", tako da je haspšenje trebalo da bude rutinska stvar.

Sreda 11.05.2011. 21:24
Ако је човек поштено позвао заинтересоване да му је јаве ради "заједничког ручка у природи" не видим зашто су га упуцали. Човек је само "различит". Тако су почели и "различити" педери а сада парадирају загрљени са министрима. Не бих се чудио да и "различити" људождери за десетак година парадирају ЕУропским престоницама. Људски род "напредује" у демократији... Божија казна ће бити сурова, Он то неће немо посматрати.
Utorak 17.05.2011. 14:30
sve se zahuktalo posle izjave cede praska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online