Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.05.2011.
13:03
Lj. Jakšić - Vesti A

Žena kanibala: Moj muž je nevin

Eva Čurko je odmah pošto je sahranila supruga Mateja (43), kog je policija u specijalnoj akciji ubila, uverena je da je njen muž nevin, da je greškom ubijen, a da policija u nastojanju da prikrije svoju blamažu skuplja dokaze da bi pridobila javnost na svoju stranu.

‘‘Već prvi navodni dokaz prema policiji je njegova višednevna komunikacija sa švajcarskom mušterijom na engleskom jeziku, pada u vodu. Razlog je prost, moj suprug uopšte nije znao engleski“ , tvrdi Eva Čurko i pita se da već to nije dovoljan dokaz da su policajci naleteli na pogrešnog čoveka, a ne onog koji je ta pisma pisao.

Supruzi likvidiranog Čurka je posebno sumnjiv način na koji je izvršena premetačina njihove porodične kuće.

Eva Čurko i Matej Čurko
 

‘‘Ja sam u kući bila sama sa brojnom ekipom istražitelja. Oni su se u istom trenutku razmilili po sobama, te ja nisam mogla da budem prisutna u svakoj od njih“, kaže Eva, dodavši da su navodni dokazi da je on kanibal pronađeni na takvim mestima na kojima ''često boravi''.

Suprug koji je, prema tvrdnji policije, vešto sakrivao pred porodicom svoju monstruoznu rabotu, nikada ne bi na takvim mestima skrivao svoje ubilačke alatke.

Za Evu Čurko ni juče objavljena prepiska između njenog supruga i Lucije Uhnarove nije nikakav dokaz, s obzirom da je Lucijin sagovornik nastupao sa nadimkom ‘‘Orion 218“, a to je mogao biti sasvim drugi čovek. To što se monstruozni dijalog ubice i žrtve našao baš u kompjuteru njenog supruga nije nikakvo čudo, s obzirom da postoji niz tehničkih varijanti kako se on tu mogao naći, baš onako kao je to policiji odgovaralo, tvrdi supruga ubijenog Mateja.

Eva navodi da joj sve ovo teško pada, posebno zbog devojčica, smatrajući da policija nije smela objavljivati puno ime i prezime pre nego što se sasvim uveri da je u pravu. I pored toga, ne namerava da napusti Sokolov i kuću koju je njen muž pre njihovog sretnog 12 godišnjeg braka, sam podigao.

Prema njoj, policija nije u pravu i očekuje da će to na kraju morati i da prizna. Najbolji svedok u ustanovljavanju te istine, bio bi Matej Čurko,ali on, baš zbog toga, tvrdi Eva Čurko, nije smeo da preživi.


Čurko je ubijen početkom maja kod mesta Kisak u okolini Košica, u trenutku kada je trebalo da se sastane sa izvesnim Švajcarcem sa kojim je dogovorio ubilačku kanibalsku seansu. Na sastanak je umesto Švajcarca, koji je slučaj prijavio policiji, otišao slovački ‚‘‘dvojnik“ uz zaštitu ekipe spacijalaca.

Tom prilikom došlo je do razmene vatre u kojoj je Čurko zadobio fatalne rane, dok je policajac Marek S. (37) ranjen i oseća se dobro.

POVEZANE VESTI

Petak 20.05.2011. 14:02
" moj suprug uopšte nije znao engleski“ a ti ocigledno nisi znala svog supruga niti sta je on radio.
Petak 20.05.2011. 14:45
preko google translate mozes komunicirati na kojem god hoces jeziku
Petak 20.05.2011. 17:05
Zalosno i jadno kada supruga u stvari i ne poznaje svoga muza...! Medjutim, mislim da njegovu "nastranost", morala je nekako da primeti, da sluti da nesto ne valja......njena izjava je prica za decu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online