Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 10.07.2011.
23:12
Srna A

EU u panici: Italija pred bankrotom?

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej sazvao je hitan sastanak visokih zvaničnika EU zbog bojazni da bi se dužnička kriza evrozone mogla proširiti na Italiju

Sastanku će prisustvovati predsednik Evropske centralne banke Žan Klod Triše, zatim Žan Klod Junker, šef Evrogrupe koja okuplja ministre finansija EU, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso i komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren, potvrđeno je Rojtersu iz tri zvanična izvora.

"Reč je o sastanku o koordinacije, a ne o uslovima krize", rekao je portparol Van Rompeja Dirk de Baker. On je dodao da Italija neće biti na dnevnom radu, ali je odbio da kaže o čemu će se razgovarati.

Međutim, dva zvanična izvora rekla su Rojtersu da će predmet sastanka biti situacija u Italiji.

"Grčki scenario" na vrata, lova kroz prozor: Silvio Berluskoni 

Razgovori će uslediti nakon nagle rasprodaje italijanske imovine u petak, što je povećalo bojazni da bi Italija, sa najvišim dugom nakon Grčke, mogla, takođe, biti tema rasprave.

Osim duga, razlog zabrinutosti je i mogućnost da premijer Silvio Berluskoni pokuša da "izgura" ministra finansija Đulija Tremontija, koji je predložio opsežne mere štednje.

Sutrašnji sastanak prethodiće skupu ministara finansija evrozone, koji je ranije zakazan, a na kome će se pregovarati o osiguranju učešća privatnog sektora u drugi paket pomoći Grčkoj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.07.2011. 08:56
Neminovan slom globalnog finasijskog sistema neće značiti i kraj velikih multinacionalnih kompanija koje si ga i kreirale pod okriljem neoliberalizma, već će doći do nove raspodele karata u kojem one imaju keca u rukavu a prezadužene države vade zlatne lance i satove iz nedara i stavljaju na sto kako bi se "izvukle". Neće one ostati samo bez nekoliko ostrva, već će mnoge, plašim se, ostati i bez suvereniteta. Svetski poredak više ne broji tenkove i ne crta granice već zelenu liniju kapitala... Hannibal ante portas!
Ponedeljak 11.07.2011. 05:49
sada je na redu francuska da objavi da je pred bankroptom. nadam se posle la france da ce doci britanija. ala ce biti veselo.
Ponedeljak 11.07.2011. 07:28
ЕУ ће се растурити,али ће се формирати нове економске уније,једну ће чинити:Скандинавске земље,Холандија,Британија,Немачка,Француска,Шпанија,Италија,Португалија.Другу:прибалтичке земље,Пољска,Чешка,Словачка, Аустрија,Мађарска,Словенија и Хрватска(ова друга ме подсећа на рехабилитацију Аустро-Угарске).Трећа група:Русија,Белорусија,Украјина,Молдавија,Румунија, Бугарска,Грчка,Србија,БиХ и Албанија. Овакав сценарио је пре пар година изнела ЦИА,али је све то прошло некако незапажено.Када је глобализација и глобалисти у питању све је могуће.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online