Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 20.08.2011.
11:28
Srna A

Kim Džong-Il u Rusiji posle skoro 10 godina

Lider Severne Koreje Kim Džong-Il doputovao je u prvu posetu Rusiji nakon skoro 10 godina, tokom koje će od Moskve tražiti ekonomsku pomoć. Kim, koji će boraviti na ruskom dalekom istoku i Sibiru, sastaće se i sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim.

Kim je doputovao u mesto Hasan, u blizini granice između Rusije i Severne Koreje, a dočekali su ga guverner regiona Primorje i predstavnik Medvedeva na ruskom dalekom istoku, rekli su izvori u regionalnoj vladi.

Hasan, rusko mestašce u blizine Kine i Severne Koreje

Kako javlja južnokorejska novinska agencija Jonhap, Kim će se sastati sa Medvedevom u gradu Ulan-Ude, stotine kilometara dalje na zapad u blizini Bajkalskog jezera u Sibiru. Isti izvor navodi da će Kim boraviti u Rusiji sedam dana.

Poseta je usledila nakon niza sastanaka na visokom nivou na relaciji Pjongjang, Vašington i Peking u cilju nastavka pregovora o tajnom programu nuklearnog naoružanja Severne Koreje.

Voz iz Severne Koreje dovozi Kim Džong-Ila

Toj zemlji je potrebna je ekonomska pomoć nakon teških poplava i ekonomskih sankcija koje su uvele SAD.

Zbog "oštrog deficita" hrane u Severnoj Koreji rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u petak da će Rusija uputiti 50.000 tona žita ovoj zemlji do kraja septembra, a jedan kontingent već je poslat u petak.

Kim Džong-Il

Severnokorejski lider poslednji put je posetio Rusiju 2002. godine kada se u Vladivostoku sastao sa tadašnjim predsednikom Vladimirom Putinom.

Rusija učestvuje u šestpartitnim razgovorima o nuklearnom programu Severne Koreje, iako Kina ima veći uticaj na nju od Rusije.

Rusija i Severna i Koreja bile su nekada politički bliske, ali su odnosi zahladnjeli a trgovinske veze naglo oslabile nakon pada SSSR-a 1991. godine.

Rusija je ranije izrazila zabrinutost oko raketnih testova Severne Koreje i apelovala je na tu zemlju da poštuje obaveze u vezi sa nuklearnim programom, ali je upozorila i Južnu Koreju i SAD da ne deluju previše agresivno protiv korejskog Severa.

Subota 20.08.2011. 13:54
Polako se Rusi pripremaju za treći svetski rat zbog odbrane od onih kao Madlent Olbrajt koji smatraju da ne treba samo Rusi da koriste resurse Sibira. Kada osiguraju leđa od japanske i južnokorejske opasnosti onda će na zapadnom frontu sve zavisiti koliko brzo će da se bega na Ostrvo kao iz Denkerka pred pokojnima Adolfom. To će biti i raspad NATO jer Nemci posle dva sudara sa Rusima su izgubili apetit na Sibir pa će proglasiti neutralnost.
Subota 20.08.2011. 23:11
Kim Dzong ili kako se zoves bezi od rusa oni ni nama ne pomogose aaaaa kamoli tebe bezi dok te nisu prodali ko nas na brzinu za dolare nazad junace ::::))) dok si ziv i zdrav????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online