Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 20.10.2011.
14:32
Beta A

Nemački medij: Srbi traže previše

Srbi na severu Kosova i Metohije svojim maksimalističkim zahtevima prkose i Evropskoj uniji, i Kforu, i Beogradu, objavio je danas internet portal "Juroponlajn magazin" povodom poslednjih zbivanja na Kosovu i Metohiji.

Srbi ne daju Kforu da prođe

"S ponovnim oživljavanjem delimično starih maksimalističkih zahteva Srbi na severu Kosova izazvali su zbunjenost i senzaciju, a proces pomirenja sa Albancima unazadili za godine", objavio je ovaj portal i navodi da su skupštine četiri opštine u sredu pozvale na prekid saradnje sa EU i zatražile i povratak armije i policije iz Srbije.

"Jurop onlajn" navodi da je zvanični Beograd je, u prvoj reakciji rekao da ovi zahtevi "nisu dobri", i da prema srpski poslanici žele da se na Kosovo i Metohiju vrati Unmik, a povuče Euleks "zbog jednostranosti i nepoštovanja dogovorenog mandata".

Ovaj nemački portal tvrdi da poslanici opština sa severa KiM traže da se ne sprovedu u delo rešenja do kojih se došlo tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se ovaj proces prekine.

U "maksimalističke zahteve Srba" nemački portal ubraja i to što odbornici četiri opštine zahtevaju povratak dela srpske vojske i policije, kao i njihovo stacioniranje na severu Kosmeta.

Kako dalje objavljuje ovaj portal, Beograd je "izrazio žaljenje zbog zaključaka sunarodnika", navodeći izjavu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Olivera Ivanovića da je "za žaljenje što odbornici četiri opštine nisu doneli kompromisne odluke".

Kao "zaključke sunarodnika" zbog kojih treba žaliti "Juroponlajn magazin" navodi i odbijanje Srba da uklone barikade i ponudu Kforu da se slobodno kreće samo sa određenim brojem vojnika i sa unapred poznatim teretom. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.10.2011. 14:50
Ne traze Srbi previse,samo ono sto je njihovo koje ste bombama oteli.Beograd je izrazio zaljenje zbog postupka Srba navode nemacki mediji,a ti izdajnici jos su u Beogradu jer nema vojske ni policije koja bi MORALA da ih uhapsi po duznosti zbog izdaje Srbije, i svu onu gamad koja trci u Brisel po instrukcije.
Četvrtak 20.10.2011. 15:04
"Nemački medij: Srbi traže previše" Ма немој, каква немачка пројекција. Немци траже четврти рајх и цео свет, а Срби траже превише. Ја бих рекао да Срби траже премало. Траже само своју земљу, куће, шуме и слободу Траже само оно што су им шиптари уз помоћ окупатора и домаћих издајника и страних плаћеника отели. Господо губитници у два светска рата, ништа није вечно, Србија ће се кад тад поново уздићи и повратити своје. Ал плашим се да ви немци нећете имати поправни. Руси вам нису заборавили 25 милиона мртвих из другог светско рата. Трећег за вас неће бити.
Četvrtak 20.10.2011. 14:47
Evo,da i ja izjavim nešto za dnevnik. Povodom nemilih događaja u Srbiji i podrške nacističkih snaga teroristima,Klaudiji sam ukinuo pravo da uživa samnom u gimnastici,jer je ona delimično odgovorna tako što je glasala za tu nacističku gamad,pa sad nek se snađe. Embargo na užitak i deveto nebo ostaje do daljnjeg za sve frau!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online