Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 03.11.2011.
19:42
Beta A

Zbog podviga pilota, Poljake zahvatila vranomanija

U Poljskoj ne jenjava prava "vranomanija" otkako je u utorak pilot LOT-a koji nosi prezime po toj ptici, Tadeuš Vrona, majstorski prinudno sleteo na varšavski aerodrom avionom boing 767 bez točkova, tako glatko da niko od 231 putnika i člana posade nije povređen.

Avion Boing 767
 


 

Iako sam Vrona skromno odbija da označi to sletanje kao podvig, stručnjaci ocenjuju da je to prvo sletanje "na stomak" u 30-godišnjoj istoriji tog boingovog modela zaista izvedeno neverovatno bravurozno.


Da Vroni skida kapu poručio je i američki pilot koji je pre dve godine ostvario neverovatan podvig uspevši da sleti boingom na reku Hadson.


"Nacionalni junak? To je preterano. Uveren sam da bi svako od pilota LOT-a postupio isto tako i da bi sletanje isto tako završilo. Nismo imali izbora. Znali smo da moramo da sletimo", ponavljao je Vrona od juče kada se prvi put pojavio pred novinarima u mnogobrojnim intervjuima.


Mašta Poljaka, posebno na Internetu, kako da odaju priznanje podvigu svog pilota nema granica. Na društvenim mrežama već se pojavilo 20 fan sajtova i Tadeuša Vrone sa duhovitim crtežima i kolažima.
 

Na jednom od njih je Vroninom boingu dodata fotomontažom glava vrane i krila, na drugoj je u amblem aviokompanije LOT ubacena vrana kao junak iz crtanih filmova, na trećoj iz poljske novčanice od 100 zlota izbačena je slika kralja Vladislava II Jagela a umesto nje je naslikana vrana.


Mladi na Fejsbuku zahtevaju da se o Vroni napravi strip a Internetom kruže i brojni prigodni vicevi, između ostalih i taj da od sada ko želi posao pilota u LOT-u najbolje da se preziva Vrana, Orao ili Gavran a da mnogo šansi nemaju piloti sa prezimenima ptica koje nisu poznate kao dobri letači kao labud ili kokoška.
 

Javnost u Poljskoj je uzburkala - izazvavši lavinu objašnjenja i komentara - ćerka jedinica pokojnog predsednika Leha Kačinjskog koji je poginuo 10. aprila prošle godine u avionskoj nesreći u Smolensku u Rusiji.


Marta Kačinjska je na svom profilu na Fejsbuku zapitala kratko kako to da je boing LOT-a u Varšavi sleteo bez točkova na betonsku pistu i niko nije povređen, dok je predsednički TU154 u kojem su bili njeni roditelji sletao u Smolensku na meko blato a poginulo je svih 96 putnika i članova posade i zatražila je komentare.

Četvrtak 03.11.2011. 20:29
Da jeste cudno sto je prosle godine poginuo celokupni Poljski drzavni vrh pri prinudnom sletanju u Rusiji, ali treba imati u vidu da je tada bila aktuelna kamapnja zigosanja stanovnistva neispitanim vakcinama protiv svinjskog gripa, te je jednino poljska od svih clanica EU javno kroz svoje medije rekla da opasnost ne postoji, da je stvar preuvelicana. A poljska ministarka zdarvlja je cak rekla da ne postoji svinjski gip i da je izmisljen. Sve se svelo na to da je Poljska nije htela da kupuje vakcine od globalne farmaceutske industrije, drugim recima nije htela da se pokori zahtevima NWO. I eto tako su prosli kako su. Izginuo celokupni drzavni vrh ukljucujuci i famoznu ministarku zdravlja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online