Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 13.11.2011.
09:07
Srna A

Putin: Nema sposobnih lidera u svetu, moram opet da se kandidujem

Ruski premijer Vladimir Putin kaže da je jedan od retkih sposobnih lidera danas u svetu i da je zato potreban Rusiji. Braneći svoju odluku da se kandiduje za predsednika po treći put Putin je rekao da danas nema dovoljno talentovanih lidera u svetu koji bi zamenili njegovu generaciju, piše list "Telegraf".

Kategorično odbacujući sugestije da je u Rusiji de fakto jednopartijski politički sistem i dalje na snazi, on je priznao da aktuelni ruski sistem treba menjati, ali promene će biti evolutivne, a ne revolucionarne.

"Uzmite na primjer Italiju. Italijanski premijer Silvio Berluskoni se povlači. Ali, da li u Italiji postoji mnogo političara njegovog kalibra. Navedite mi bar jednog", rekao je Putin grupi međunarodnih akademika i novinara sa kojima se sastao u Moskvi.

Navodeći da će biti teško naći dostojnog zamjenika Berluskoniju on je rekao da postoji nestašica talentovanih lidera i u SAD, takođe.

"Uzmite na primer SAD, tamo će uskoro biti izbori. Republikanci možda mogu da pobede, ali oni nemaju lidera. Čitav američki sistem treba da se menja", kaže Putin.

Siguran da će pobediti na predsedničkim izborima u martu 2012. godine i ostati na vlasti do 2024. godine on je rekao da jeste zamenljiv, ali da želi da ostane zbog obaveze da predvodi zemlju u periodu, kako je naziva, "čudesne ruske postsovjetske renesanse".

"Možete da imate stotinu novih ljudi i svi oni misle da mogu da budu predsednici, oni mogu da pokušaju, ali nije lako naći čoveka za to mesto", kaže Putin.

Veruje se da će njegovi komentari uzdrmati aktuelnog ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva koji se saglasio da zameni radno mesto sa Putinom naredne godine i postane premijer.

Zapadni akademici koji su posetili Putina rekli su da veruju da ruski politički sistem treba hitno menjati.

Putin je odgovorio da sistem nije idealan, ali da ga treba menjati postepenim reformama. "Mislim da nema idealnih političkih sistema", rekao je on, podsećajući da je britanski sistem omogućio Gordonu Braunu da postane premijer bez izbora.

On je dodao da ruski politički sistem još nije "završio svoje", ali da će biti promena. "Nadam se da će promene biti evolutivnog karaktera uz konsenzus takozvane vladajuće elite i naroda", rekao je Putin.

Ponavljajući uobičajene kritike na račun Zapada zbog mešanja u poslove drugih zemalja kao što je Libija on je napomenuo da se njegov treći mandat u Kremlju neće razlikovati mnogo od prethodna dva.

"Postoje određene osnovne stvari koje se ne menjaju i nikad neće, kao što su ljubav prema otadžbini, povećanje bogatstva naroda i poboljšanje unutrašnje i spoljne bezbednosti", zaključio je Putin

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.11.2011. 09:20
Tako je. Gospodin Putin mora da menja svet. Rusija je zdrava, slobodna i bogata zemlja da bi civilizaciju povela pravim putem i sprecila njeno urusavanje. Moto zapadne civilizacije pod vodjstvom sodome i gomore jeste sex, droga i ahlkohol, oruzje, ljudki organi, GMO.Gospodo zidari sa svim svojim metamorfozama nemate za to podrsku u stanovicima planete Zemlje. Jedva smo vas locirali kao problem i sad U JURIS NEMA CEKANJA da se vi opet kao hidra regenerisete!!! SECI PIPKE, SVE STO PODSECA NA NJIH!
Nedelja 13.11.2011. 09:34
Рече лепо човек што би сваки политичар требао да пожели својој држави; очито без једнопартијског система нема јаке државе, нек каже ко шта хоће, колико год и ја сама била против једноумља и за слободу мишљења, ал мора се бити прагматичан. Само, НИЈЕ СВЕЈЕДНО ко ти је на челу те, једне. партије...Кад нисмо велики, мали смо, немоћни...Ал то није разлог да се не посветимо себи, својој породици, нацији, држави, а не да само чекамо ко ће да нас преузме и брине се о нама.
Nedelja 13.11.2011. 10:14
То путине куме свака ти је на месту. Свака држава може смо да те пожели.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online