Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 14.11.2011.
05:16
B92 A

Netanijahu: Neka neko zaustavi Iran

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu kaže da "međunarodna zajednica mora zustaviti trku Irana za nuklearnim oružjem", jer bi njen uspeh doveo sve u opasnost.

Benjamin Netanijahu

Na sednici vlade, Netanijahu se osvrnuo na izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o iranskom nuklearnom programu, istakavši da "svaka odgovorna vlada u svetu mora da izvuče očigledne zaključke iz izveštaja IAEA".


To je sveobuhvatan dokument koji potkrepljuje tvrdnje vodećih zemalja sveta i Izraela da Iran sistematski razvija nuklearno oružje. Međuanrodna zajednica mora zaustaviti iransku trku da se naoruža nuklearnim oružjem, na vreme, trka dovodi u opasnost mir u čitavom svetu, kazao je Netanijahu.


Izrael koji se smatra jedinom nuklearnom silom na Bliskom istoku, iako to njegovi lideri nikada nisu ni potvrdili ni porekli, već dugo optužuje Iran da pravi atomsku bombu, a ta zemlja tvrdi da će razvoj nuklearnog programa služiti u mirnodopske svrhe.


Izraelski mediji su u poslednjih nekoliko nedelja spekulisali o mogućem preventivnom napadu Izraela na iranska nuklearna postrojenja, sugerušići da takav potez ozbiljno razmatraju Netanijahu i ministar odbrane Ehud Barak, podsećaju agencije.


Najtirazniji izraelski list "Jediot ahronot" objavio je danas da je francuski predsednik Nikola Sarkozi obećao podršku za oštre sankcije protiv Irana, u pismu koje je usledilo nakon što je francuski lider nazvao Netanijahua lažovom.


Jelisejska palata je potvrdila da je pismo poslato Netanijahuu, ali ne ulazeći u detalje poruke za koju izraelski list tvrdi da je neuobičajeno topla, pisana rukom i u očitom pokušaju da se izglade odnosi nakon što je Sarkozijevo mišljenje i izraelskom premijeru procurilo u javnost.


On je rekao američkom predsedniku Baraku Obami da ne veruje Netanijahuu na marginama nedavnog samita G20 zu Kanu, ne sluteći ga čuju novinarani zahvaljujući uključenim mikrofonima, a preko slušalica za simultani prevod.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 08:48
Ono najgore sto su hteli da urade, uradili su. Sankcije su uveli Iranu. To ce se i vec jako lose odrazava na pre svega evropske kompanije.
Ponedeljak 14.11.2011. 06:41
Iranski nuklearni program je garant miru i bezbednosti u tom delu sveta, i obuzdavanju agresija Izraela i NATO nasilnika.
Ponedeljak 14.11.2011. 07:04
Neka neko zaustavi divljanje Siptara na Kosovu! Dvostruki standardi koje Izrael sprovodi ISPOD ZITA je dobar put i nacin da se jedan narod zgadi celom svetu.Kada je Izrael uspeo od Srbije da otme 28 miliona eur za nepostojece snimke, postojeceg satelita sa Kosova onda mozete misliti koliko pljackaju bogatije drzave i na koje nacine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online