Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.11.2011.
10:47
Vestionline A

Pakistan: Nismo pucali na NATO, oni lažu

Pakistanska vojska negirala je izveštaje da je na pripadnike NATO-a u Avganistanu otvorena vatra pre nego što je izvršen napad u kojem su tokom vikenda ubijena 24 pakistanska vojnika.

"To nije istina, oni jednostavno izmišljaju izgovore. Gdje su njihovi gubici, žrtve", upitao je portparol pakistanske vojske general-major Atar Abas.

Zapadni zvaničnik iz NATO-a i višerangirani avganistanski bezbednosni zvaničnik izjavili su juče da je na međunarodne i avganistanske vojnike otvorena vatra preko granice iz Pakistana pre nego što su letelice Alijanse gađale položaje pakistanske vojske, pri čemu su poginula 24 vojnika.

Snimci sa sahrane pakistanskih vojnika

Zapadni zvaničnik rekao je da je na vojnike otvorena vatra sa druge strane granice. Avganistanski zvaničnik rekao da je na vojnike pucano sa pakistanske strane granice dok su izlazili iz helikoptera i da su oni uzvratili.

Oba zvaničnika nisu želela da budu imenovana, jer je pitanje napada veoma osetljivo. Napad je izazvao ozbiljno zatezanje odnosa između SAD i Pakistana.

U Pakistanu su juče sahranjena 24 vojnika, koja su poginula u vazdušnom udaru NATO-a na kontrolni punkt na granici sa Avganistanom.

Komandant pakistanske vojske general Ašfak Pervez Kajani bio je na čelu povorke ožalošćenih u gradu Pešavaru na severozapadu Pakistana.

Iz NATO-a je saopšteno da postoji "velika verovatnoća" da je letelica NATO-a odgovorna za napad na granici sa Avganistanom. NATO je uputio izvinjenje zbog napada, nazivajući ga "tragičnim nenamernim incidentom", ističući da je istraga u toku.

Pakistan je ljutito reagovao na napad, koji se desio juče u ranim jutarnjim časovima na dva udaljena pogranična položaja u plemenskoj oblasti Mohmand. Pakistan je naredio reviziju celokupne saradnje sa SAD i NATO. Komitet odbrane na čijem je čelu pakistanski premijer, takođe je doneo odluku da prekine linije snabdevanja NATO-a u Avganistanu.

Gilani je naglasio da je napad "teško kršenje pakistanskog suvereniteta". U saopštenju posle sastanka ističe se i da će od SAD biti zatraženo da u roku od 15 dana isprazne vojnu bazu Šamsi, koju je Vašington koristio za lansiranje bespilotnih letelica.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 11:00
Наравно да лажу. Само ви сте као и сви муслимани. Где је одговор, одмазда, објава рата? Хајде крените мало на савезнике који вас убијају.
Ponedeljak 28.11.2011. 10:53
Pakistan: Nismo pucali na NATO, oni lažu Ma jok, cini vam se. Nato nikad ne laze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online