Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 15.12.2011.
08:26
Alo A

Britanski političar o srpskim kolegama: Korumpirani klijenti EU režima

Najdžel Faraž, britanski političar i jedan od lidera Britanske nezavisne partije, a trenutno poslanik u Evropskom parlamentu, rekao je za srpske političare koji bezuslovno teže Evropskoj uniji da su "korumpirani klijenti EU režima". Za EU Faraž kaže da je maligna, luda, diktatorska tvorevina za koju bi voleo da se raspadne.

Reuters
Šta vi svi mislite, ko ste - upitao je Faraž evroparlamentarce

Najdžel Faraž je prava noćna mora predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza i predsednika Evropskog saveta Van Rompeja. Njegova glavna misija je ukidanje Evropske unije. U intervjuu za "Alo!" on je rekao da se nada da će se EU raspasti kao i Jugoslavija, ali bez rata.

Najveći gubitnk raspada EU bile bi vlade država članica i država koje žele da uđu, kaže Najdžel i dodaje da će loše proći svi oni koji su zagovarali EU: partije, mediji, institucije, a posebno ogromna administracija i birokratija u Briselu.

On smatra da je EU "nefleksibilan, diktatorski, u najboljem slučaju obmanjujući ili u najgorem slučaju maligni i ludi eksperiment" kome Srbija ne bi tebalo da se priključi, kao ni bilo koja normalna država.

Politiku Srbije koja se zasniva na na principu "i Kosovo i EU" Faraž je prokomentarisao kroz basnu o psu i koski.

Bler nas je obmanuo!

O učešću Velike Britanije u bombardovanju 1999. godine Najdžel Faraž kaže da je Bler sve obmanuo da je u pitanju "humanitarna intervenicja".

"Bler je tada tvrdio da je napad na Srbiju 'humanitarna intervencija', što očigledno nije bio slučaj. Ja sad postavljam pitanje - pa šta je onda to bilo? Istina je da su Amerikanci tada asistirali i pomagli OVK da dovede hiljade Al Kaidinih mudžahedina i boraca iz Avganistana na Kosovo. Kada je Kosovo uhvaćeno u kandžu OVK i terorista, dragocena rudna i mineralna bogatsva Kosova prodata su jeftino i za male pare Džordžu Sorosu. Tadašnja američka i EU administracija samo su želele da unište Srbiju kako bi u budućnosti pala u zamku evrointegracija i članstva u EU", tvrdi Faraž.

Šta vi mislite da ste?

U jednom od svojih obraćanja pred Evropskim parlamentom, Faraž je za krizu evrozone i trenutno stanje u evropskoj zajednici naroda okrivio baš lidere EU. To obraćanje, koje je na Jutjubu nazvano "Šta vi mislite da ste?", Faraž je završio rečima: "Još ozbiljnija od ekononomske pljačke je pljačka čovekovog identiteta, njegove demokratije, sve što će ostati posle toga su nacionalizam i nasilje. Ostaje mi samo da se nadam i molim da će vaš evroprojekat uništiti tržište pre nego što se to desi".

"Priča o Kosovu i politika vaših vladajućih partija o toj temi me podesća na onu basnu o psu koji drži kost u ustima i kad vidi svoju refleksiju u reci, otvara čeljust i ispušta kost kako bi zgrabio njenu refleksiju u reci. Tako gubi svoju kost u nameri da uhvati drugu, koja ne postoji. Tako će i vaša vlada posrnuti u nameri da vrati Kosovo, a u stvari će izgubiti samu Srbiju", slikovito je pojasnio britanski političar.

Najdžel Faraž je u nedavnoj izjavi za ruske medije rekao da su političari u Srbiji ekstremno zainteresovani da uvedu Srbiju u EU zato što će u tom slučaju postati multimilioneri.

"Evropska unija ima previše tuđeg i svačijeg novca koji koristi kako bi kupovala lojalnost političara, civilnih institucija i medija, čak i u najbogatijim zemljama. Rezultati su iskrivljeni izbori i korumpirani referendumi u svim zemljama članicama EU. Za vaše političare je izuzetno atraktivno da Srbiju uvedu u EU i tako postanu multimilioneri. Ipak, postavlja se pitanje koliko je to atraktivno za srpski narod", obrazložio je Faraž svoj stav.

Kaže da nije imao priliku da sretne ni jednog političara iz Srbije, ali da mu nije ni žao, jer kako kaže "svi oni koji iz Srbije dolaze u Brisel već su korumpirani klijenti režima EU. Mi nismo zainteresovani za njih i oni nisu zainteresovani za nas".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2011. 08:33
Иако је Енглез добро је оценио ове "наше" политичаре..а и еУ... једино се у једном преварио : КОСМЕТ је увек био и увек ће бити СРБСКИ !!!
Četvrtak 15.12.2011. 08:36
Britansko licemerje, s jedne strane ti sruci brutalnu istinu u lice, a sa druge bi te rado video kao roba i slugu imperije.
Četvrtak 15.12.2011. 09:33
odlicno je rekao,,,ali to je svakom normalnom SRBinu bilo jasno. samo sto niko nema petlju da to javno i otvoreno kaze.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online