Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.12.2011.
11:22
Srna A

Putin traži veb kamere na biralištima

Ruski premijer Vladimir Putin odbacio je optužbe opozicije da je njegova vladajuća stranka "Jedinstvena Rusija" prevarama pobedila na nedavno održanim parlamentarnim izborima, ističući da rezultati odslikavaju mišljenje naroda. On je podržao inicijativu za instalaciju veb kamera na glasačkim mestima za predsedničke izbore zakazane za 4. mart.

Vladimir Putin

U godišnjem obraćanju putem TV tokom koga odgovara na pitanja građana Putin, koji se suočava sa najvećim protestima opozicije tokom njegove 12-godišnje vladavine, rekao je da su protesti dozvoljeni ukoliko su miroljubivi i u okviru zakona.

Putin je sugerisao da se neće povinovati zahtevima demonstranata o ponavljanju izbora.

Međutim, on je pozitivno odgovorio na inicijativu za instalaciju kamera na glasačkim mestima za predsedničke izbore zakazane za 4. mart.

"Sa moje tačke gledišta, rezultat izbora bez svake sumnje odslikava mišljenje javnosti u zemlji. Predlažem i tražim instalaciju veb kamera na svim glasačkim mestima u Rusiji", rekao je Putin.

"Jedinstvena Rusija" je osvojila nešto više od polovine glasova, što je dovoljno za tanku većinu u Donjem domu parlamenta.

Opozicija je saopštila da bi rezultati po vladajuću stranku bili mnogo gori da nije bilo raznih kršenja izbornih pravila.

Putin ostaje premijer

Putin neće podneti ostavku na mesto premijera Rusije da bi vodio kampanju za predsednika, izjavio je njegov portparol Dmitrij Peskov, odbacujući tvrdnje da bi prvi čovek "Jedinstvene Rusije" mogao postati vršilac dužnosti predsednika kako bi osigurao svoj ponovni izbor, javlja Rojters.


Postoje nagađanja da bi Dmitrij Medvedev mogao podneti ostavku ranije, čime bi bilo omogućeno Putinu da obavlja dužnost predsednika do izbora 4. marta iduće godine.


Analitičari takođe pišu da bi Putin mogao podneti ostavku i tokom kampanje delegirati svakodnevne poslove u vladi nekom tehnokrati.


Peskov je odbacio sugestije da bi Putin mogao uzeti odmor ili odsustvovati zbog kampanje.


"Putin nastavlja da obavlja dužnost predsednika vlade. Ukoliko bi bilo koji događaj u potpunosti bio povezan sa izbornom kampanjon, on će se skloniti", rekao je Peskov.


Ali u celini, dodao je on, Putin će obavljati svakodnevne poslove premijera i nema potrebe da uzima odmor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2011. 11:34
Putin je najveći Političar i Diplomata na svijetu! Samo da sredi stvari u svojoj Zemlji onda u vremenu i Srbija dolazi na dnevni red! ! ! Nama se približava istorijski trenutak i šansa da se spasimo za sva vremena!!! Tako što će nam doći DSS i ostali Nacionalisti na vlast i uz pomoć Rusije polako vremenom srediomo svaki problem u Državi!!!
Četvrtak 15.12.2011. 14:53
mnogo americki rezim "voli" ruski narod,,,radje bi oni nekogsvog placenog ruskog izdajnika namestili....zato i zele V.Putina da maknu. tesko onom narodu kog ameri vole i presednika mu namestaju. malo su ameri zemalja opljackali, pa bi malo i ruske resurse da isprobaju.heheh
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online