Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 25.12.2011.
12:07
B. Miličić - Vesti A

Srbin "jaguara" vratio u život

Da bi gledaocima pokazali šta znači kupiti oldtajmer i šta čeka kupca koji mora debelo da odreši kesu za takav auto, popularni nemački TV kanal Kabel 1 je gledaocima u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj prikazivao serijal punih 15 nedelja u subotnjem popodnevnom terminu.








 

Među glavnim majstorima bio je Srbin Radi Ivanović, vlasnik auto-servisa u Garhingu, kod Minhena. Ekipa majstora je radila na jaguaru E - tajp iz 1962. godine koji će uskoro napuniti pola veka starosti.

- Moji majstori i ja radili smo kompletne limarske i farbarske radove. Na tom poslu dugom osam nedelja, stalno je bilo angažovano 10 ljudi koji su radili dnevno po 12-14 sati. Sve što je urađeno pratile su televizijske kamere i to su gledaoci do u detalje imali priliku da vide - kaže Radi Ivanović.

Radi Ivanović je, inače, rođen u Minhenu pre 35 godina, oženjen je Anom s kojom ima četvoro dece: 13-godišnju Dijanu, 9-godišnju Dunju, trogodišnjeg Filipa i dvogodišnju Teodoru. Posle završene realne škole upisao je i uspešno završio zanat iz oblasti limarsko-farbarskih poslova. Zatim je usledio jednogodišnji majstorski kurs na kome je bio među 10 najboljih polaznika svih zanimanja i struka u Bavarskoj.

Tada je dobio priznanje i novčanu nagradu od 5.000 evra. Godinu dana kasnije otvorio je u Garhingu savremeni servisni centar.

Ovom pedesetogodišnjem jaguaru, Radi i njegova ekipa vratili su nekadašnji sjaj. Auto je kupljen u Holandiji za 33.000 evra i prevezen u Nojs gde se nalaze pogoni firme Jaguar Nemačka. Počela je kompletna demontaža i pregled svakog dela karoserije i motora. Tek tada se došlo do saznanja o stvarnom stanju automobila.


- Majstori su u pogonima u Nojsu utvrdili da se auto nalazi u vrlo lošem stanju, da je veliki deo karoserije i motora praktično neupotrebljiv. Tek kada smo skinuli šest slojeva farbe, shvatili smo da je auto imao udes i oštećenja na krovu i jednoj strani. Tada je odlučeno da se auto tako dotera da bude kao kad je bio potpuno nov - priča Ivanović.

Radi Ivanović sa decom
 


Sada jaguar izgleda fantastično i takav stoji u krugu Ivanovićevog servisa u Garhingu, gde se obavljaju poslednji radovi pre nego što se automobil u novom ruhu odveze u Nojs, testira se i registruje. Prema onom što je Ivanović saznao, do sada je potrošeno oko 500.000 evra na kompletnu reparaturu automobila, od karoserije, do motora, sedišta i unutrašnjosti.

Realna vrednost tako sređenog jaguara na tržištu biće oko 100.000 evra i to jasno govori šta znači kupiti oldtajmer i dovesti ga u odlično stanje. On ovih dana ponosno pokazuje 50 godina stari model jaguara i kaže da očekuje da u krug stigne ponovo jedan oldtajmer. Ovog puta to bi mogao biti jedan vremešni mercedes.
 

Olupina na točkovima


Model oldtajmera koji je Kabel 1 predstavio gledaocima je E-Tajp sa šest cilindara V6, zapremine 3,8 litara i 269 PS. Za detaljnu proveru svakog dela karoserije i motora, izradu novih delova i opreme trebalo je čak 105 dana rada. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.02.2012. 11:27
Koštao 33.000 Evra, u njega uloženo 500.000 evra , a prodajna cijena 100.000 evra. Niđe veze neko ovde lupa ili dodaje nule na pogrešno mijesto, ajde novinari mislite o čemu pišete!
Nedelja 25.12.2011. 14:54
Ja bih sa toliko eura, napravio tri takva nanovo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online