Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.12.2011.
16:05
Beta A

Merkelova: Sledeća godina teža nego 2011.

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da će uprkos relativno stabilne ekonomske situacije i niske stope nezaposlenosti u zemlji, sledeća godina biti teža nego 2011.

Nemačka kancelarka: Angela Merkel
 

Merkel, međutim, u svom tradicionalnom novogodišnjem govoru koji je objavljen u pisanoj formi pre nego što večeras bude emitovan na državnoj televiziji, nije precizirala o kakvim će se teškoćama raditi, niti kako će one uticati na prosečnog Nemca.

Nemačka kancelarka je istakla da Nemačka mora više da učini za porodice i decu, i da se usredsredi na brigu o starim i bolesnim ljudima, pozvavši sve građane svoje zemlje da pomognu u izgradnji bolje budućnosti.

"Kao što je napisao pesnik Hajnrih Hajne: Nemačka, to smo svi mi", poručila je Merkel.

Ona je naglasila da će uprkos problemima sa kojima se Evropa suočava, finansijska kriza najverovatnije zbližiti stari kontinent.

"Najveća evropska kriza u poslednjih nekoliko decenija biće duga i ne bez prepreka, ali na kraju će iz krize Evropa izaći jača nego što je bila pre njenog početka", rekla je nemačka kancelarka.

Ona je dodala da Evropa treba da bude ponosna na ono što je postigla. "Uprkos svim nevoljama, ne treba nikad da zaboravimo da je mirno ujedinjene našeg kontinenta istorijski dar za nas. Ono nam je donelo pola veka mira, slobode, pravde, ljudskih prava i demokratije", ocenila je Merkel.

Ona je istakla da je u globalu, 2011. bila obeležena velikim svetskim turbulencijama, poput prodemokratskih ustanaka u arapskom svetu i nuklearne katastrofe u Fukušimi u Japanu.

Merkel je igrala vodeću ulogu u naporima zemalja evro zone da okončaju dužničku krizu u svojim redovima. Kao liderka najjače ekonomije evro zone, ona se oduprla pritiscima da budu smanjene kamatne stope na pozajmice, i umesto toga zatražila
bolne mere štednje i upravljačke promene u nekim od najteže pogođenih država koje za zajedničku valutu imaju evro.

Ta strategija, i njen apel Nemcima koji ne žele da njihov novac od poreza bude iskorišćen u borbi protiv krize, mogli bi da odrede poziciju partije Merkelove na sledećim nacionalnim izborima 2013, ocenjuje agencija AP.

POVEZANE VESTI

Subota 31.12.2011. 17:33
Zelim ti: Najneuspesnije mogucu politicko-finansijsku 2012.godinu,da cele godine ne znas gde ti je dupe a gde glava,da nemce zadesi sudbina srba sa Kosova,tj. da se turci i ostale manjine u Nemackoj bune za sve i svasta cele godine i da ti stvaraju probleme svaki dan,da ti se vrati sve lose sto mislis i uradis drugima (nenemcima),da vam hakeri vrsljaju po najvecim sistemima i po mogucstu da vam skinu sto vise para sa vasih lopovskih racuna ..... i na kraju da vam se raspadne u paramparcad vasa druzina NOVOG SVETSKOG PORETKA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online