Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.01.2012.
13:48
N. Jokić - Vesti A

Francuski radnici za krajnju desnicu

Godinu dana pošto je zamenila oca na čelu krajnje desnog Nacionalnog fronta, Marin Le Pen mogla bi da napravi veliko iznenađenje na predsedničkim izborima u Francuskoj, zakazanim za april i maj.

Najnovija istraživanja pokazuju da njena popularnost spektakularno raste: njene ideje deli čak trećina ispitanih Francuza, uglavnom onih koji pripadaju tzv. "nevidljivim" narodnim masama koje čine razočarana radnička klasa i niži srednji slojevi, a 17 do 20 odsto građana namerava da je izabere za predsednika države.

KAMPANJA U KLANICI: Marin Le Pen

Le Penova je uspela da ojača uticaj svoje stranke, prividno je modernizujući, zamenjujući rasističke i ksenofobične formule svog oca preciznim ekonomskim programom zasnovanom na izlasku iz evrozone i uopštenim pozivom na "povratak tradicionalnim vrednostima".

Ona je obećala da će se Francuska otarasiti državnih dugova tako što će se vratiti na protekcionizam, štedeti na evropskim davanjima i imigraciji. Ključ rešenja finansijskih problema za Le Penovu neće biti spasavanje evra, već vraćanje na franak i monetizacija dela francuskog državnog duga. Taj će model, po njoj, omogućiti da Francuska dostigne budžetsku ravnotežu u 2018. godini.

Napuštaju socijaliste

 

Radnička klasa i niži srednji slojevi okreću se Nacionalnom frontu zamerajući socijalistima da se nikada nisu suprotstavili neoliberalnoj ekonomiji, da su učestvovali u demontiranju države kroz privatizaciju bez granica, izmeštanje industrije u Aziju i na istok Evrope, što je dovelo do masovnih otpuštanja i uništavanja domaće proizvodnje.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2012. 16:17
tako je marin....vratiti franak..i izbaciti ovaj us...ni euro koliko je zivot bio bolji sa frankom.nadam se skoroj propasti EU
Subota 14.01.2012. 19:00
Volio bih da pobijedi, jer prestavlja pravu Francusku i mislim da bi se njena politika promijenila prema Srbiji i Srbima, jer njen otac je jedini politicar koji je imao razumijevanja za nas i dijelio nase ideje ! Otac joj je cesto ponavljao : Francuska francuzima i borio se za njhov nacionalni interes. Francuska je mnogo pogrijesila sto je izabrala Siraka, umjesto njenog oca, da ne pricamo o malom kepecu sa troduplim djonovima. Zato moje iskrene zelje za pobjedu na presjednickim izborima !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online