Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.01.2012.
13:39
B. Đokić - Vesti A

Srbin pljačkao nožem i čekićem

Slavoljub Petrović (53), poznatiji kao Lui, uhapšen je nakon što je opljačkao kuću u Torontu i povredio ženu koja je u njoj živela.

On je nešto pre ponoći obio kuću u naselju Toronta poznatom kao Blur Vest, dok su se u njoj nalazile žena stara 64 godine i njena majka od 89 godina, čiji identitet lokalna policija ne saopštava.

Počeo je da pretura po kući, pri tom ranivši mlađu ženu, kada ju je čekićem i nožem udario po ruci. Našao je novac koji je tražio i koje su dve žene čuvale u kući, posle čega je pobegao. Nesrećne žene su nakon pljačke i napada, koji je trajao oko pola sata, pozvale policiju, koja je ubrzo stigla.
 

- Napad je bio vrlo žestok. Mlađa žena je prebačena u bolnicu, gde joj je stavljeno 19 šavova na ruku. Osumnjičeni za pljačku je poneo sa sobom čekić i nož, koji je koristio tokom napada. Malo je verovatno da je oružje našao u kući, već ga je poneo - kaže policajac Toni Vela, koji je među prvima došao na mesto napada.


Ova informacija bila je vrlo važna za dalji tok istrage jer je policija utvrdila da su se Petrović i napadnute žene poznavale odranije. Zbog toga policija pretpostavlja da je planirao napad, a da nije u pitanju trenutni bes koji je isprovocirala neka od ukućanki.

Nakon što je policija stigla na mesto razbojništva, osim mlađe žene i njena majka prevezena je u bolnicu. Njoj je tokom napada pozlilo, ali se nijedna od njih ne nalazi u životnoj opasnosti. Petrović je iz kuće pobegao za još uvek nepoznatom sumom novca, ali je ubrzo identifikovan.

Samo desetak sati kasnije, policija je dobila informaciju koja ih je odvela do adrese na Aveniji Kavtra u Torontu.

- Tamo smo našli i uhapsili Petrovića oko pola tri popodne. On nema stalnu adresu stanovanja, zbog čega je bilo malo teže da ga lociramo, ali smo to ipak vrlo brzo uspeli. Napadač i napadnute žene poznaju se odranije, ali za sada ne možemo da komentarišemo prirodu njihovog poznanstva - kažu u policiji u Torontu.

Serija pljački


Osim u Torontu i okolini, u još nekoliko mesta blizu ovog grada dogodile su se pljačke u kućama, koje nalikuju onoj koju je počinio Petrović. Zbog toga lokalne policije sarađuju u istrazi da utvrde da li je on eventualno učestvovao u još nekoj od pljački koje su proteklih dana pogodile ovaj deo Kanade.

Petak 20.01.2012. 15:15
Licno ne verujem u ovaj dogadjaj i smatram da je na sceni satanizacija Srba,tekst je nebuloza a i sam dogadjaj,koga vi pravite budalama!?
Petak 20.01.2012. 16:04
LADNO SEKULA SEKULUUUU
Petak 20.01.2012. 21:11
vidi se da je nas !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online