Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 04.02.2012.
19:00 >> 20:02h
Beta A

Rusija i Kina protiv rezolucije UN o Siriji

Rusija i Kina su danas u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) ulaganjem veta sprečile da se usvoji rezolucija kojom se predsednik Sirije Bašar Asad poziva da podnese ostavku, javljaju svetski mediji.

Ostalih 13 članica Saveta bezbednosti, uključujući SAD, Francusku, Veliku Britaniju, glasali su za rezoluciju čiji je cilj zaustavljanje nasilja u Siriji, javlja Asošijeted pres (AP).

Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Siriji

Do glasanja je došlo pošto su sirijske trupe zasule artiljerijskom i minobacačkom vatrom grad Homs, što je, prema izveštajima aktivista za ljudska prava iz Sirije, izazvalo smrt više od 200 ljudi. Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), u međuvremenu je jedna od aktivističkih grupa smanjila broj poginulih na 55.

Prema podacima UN, za 11 meseci ustanka protiv predsednika Asada, koji režim pokušava da skrši, u Siriji je poginulo više od 5.400 ljudi. Uprkos tome, Savet bezbednosti još nije uspeo da donese rezoluciju u vezi sa stanjem u toj arapskoj zemlji.

Prethodni pokušaj usvajanja rezolucije u oktobru je propao nakon što su Kina i Rusija uložile veto. Nova verzija teksta rezolucije, koja je odbijena danas, osuđuje
režim u Damasku, ali predstavlja i kompromis u odnosu na zahteve Rusije koja se protivi Asadovom odlasku sa vlasti.

Međutim, jutros je iz Moskve saopšteno da se Rusija "apsolutno protivi" novom nacrtu rezolucije.  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef strane
obaveštajne služne Mihail Fradkov putuju u utorak u Siriju, gde će se sastati sa predsednikom Asadom, javlja Bi-Bi-Si (BBC). Moskva, koja je saveznik Damaska, saopštila je prošle sedmice da će nastaviti da snabdeva Siriju oružjem.

POVEZANE VESTI

Subota 04.02.2012. 19:18
Znaju Rusi i Kinezi sta Amerikanci hoce .Sirija je pod zastitom Rusa.
Subota 04.02.2012. 19:28
BRAVO za RUSIJU i KINU poslednje nade za SLOBODAN SVET Kako se Svet menja ,sta su bile KINA i RUSIJA do skoro pre neku godinu ,od tlacitelja do boraca protiv novog Svetskog poretka, Zapad i USA su sami krivi svojim ponasanjem i silom unistili su sve sto je vezalo nekad ljude za njih kao najdeomakratskije i slobodoljubive A sad su olicenje DESTRUKCIJE I KOLONIJALIZMA
Subota 04.02.2012. 19:51
Svaka cast!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online