Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 20.03.2012.
06:33
Vestionline A

Sarkozi: Isti ubica ubio i decu i vojnike

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da iza ubistva četvoro ljudi ispred jevrejske škole u Tuluzu i nedavnog ubistva vojnika na jugozapadu Francuske stoji isti čovek, i najavio da će u regionu biti sprovedne vanredne mere obezbeđenja.

"Znamo da je ista osoba istim oružjem ubila vojnike, decu i jednog profesora", rekao je Sarkozi posle sastanka u Jelisejskoj palati, kojem je između ostalog prisustvovao premijer Francuske Fransoa Fijon.

Znam da su istim oružjem ubijeni i vojnici i deca, zajedno sa profesorom: Nikola Sarkozi

Sarkozi je kazao da se još ne znaju motivi "kriminalca" koji je počinio ubistva, ali da, ako se u obzir uzme da je za mete napada uzeo decu i jednog jevrejskog profesora, sve ukazuje da je motiv antisemitizam.

"Taj čin je užasan, i ne može ostati nekažnjen", naglasio je Sarkozi.

Francuski predsednik je kazao da se zna da su među vojnicima koji su prošle nedelje ubijeni u Tuluzu i Montobanu dvojica bila muslimanske veroispovesti, a da je

Ubijeni ispred škole biće sahranjeni u Izraelu

 

Četiri žrtve napada ispred jedne jevrejske škole u Tuluzu u Francuskoj biće dopremljene u Izrael, gde će njihovi posmrtni ostaci biti sahranjeni, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

Izrael poštuje zahtev porodica ubijenih, i sva tela će biti dopremljena u jevrejsku državu "što pre to bude moguće", rekao je portparol Ministarstva, Jigal Palmor.

treći bio sa Antila.

"Motive (ubistva) još ne znamo, mada možemo da pretpostavimo da je rasizam i ubilačko ludilo ono što se sa ovim događajima može povezati", rekao je on.

Nepoznata osoba jutros je otvorila vatru ispred jevrejske srednje škole u Tuluzu i ubila četiri osobe, među kojima troje dece uzrasta tri, šest i deset godina i jednog profesora.

U napadu je teško ranjen i jedan 17-godišnji momak. Ista osoba je u poslednjih osam dana ubila trojicu vojnika u Tuluzu i ,u obližnjem gradu Montobanu.

Sarkozi je najavio da će u regionu biti sprovdene vanredne mere obezbeđenja. Aktelni predsednik Francuske i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima je rekao i da će odložiti svoju izbornu kampanju bar do srede, kada će ubijeni vojnici biti sahranjeni.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.03.2012. 09:17
Решио да изазове немире и покупи гласове као спасилац...
Utorak 20.03.2012. 07:58
Eeee Sarkozcicu Sarkozcicu...da si stao na branik pravde kada su poubijali decu na kupanju na Kosovu sada bi imao legitimitet da besnis.....ne vredi...selektivna pravda ti je donela nepravdu i haos....svaki metak se vrati na ovaj ili onaj nacin...
Utorak 20.03.2012. 06:36
Strasno je kad deca ginu u ratovima odraslih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online