Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 24.03.2012.
01:46
Srna A

Američki vojnik zvanično optužen za ubistvo

Američki vojnik Robert Bejls (38) zvanično je optužen za ubistva civila u Avganistanu, i to za ubistvo sa predumišljajem, saopšteno je iz oružanih snaga SAD.

Američki vojnik Robert Bejls
 

U saopštenju se navodi da je Bejls optužen za ubistvo devetoro avganistanske dece i osam odraslih osoba u provinciji Kandahar 11. marta. On je, takođe optužen za pokušaj ubistva zbog napada na muškarca, ženu i četvoro dece. Ukoliko bi bio proglašen krivim, Bejls se suočava sa smrtnom kaznom.

Portparol američkih snaga u Avganistanu pukovnik Geri Kolb rekao je da su protiv Bejlsa iznete i zvanične optužbe. Optužbe su zvanično prenete i Bejlsu, koji je smešten u zatvor u bazi "Fort Livenvort" u američkoj državi Kanzas. On je smešten u samicu u vojnom zatvoru nakon što je tamo prebačen tokom prošle sedmice iz Avganistana preko Kuvajta.

Talibani su saopštili da ne veruju ni u kakav sudski proces protiv Bejlsa.

"To je planirana aktivnost i mi ćemo se sigurno osvetiti svim američkim snagama u Avganistanu i nemamo poverenja u slična suđenja", rekao je portparol talibana Zabihula Mudžahid.

Bejls je jedini poznati osumnjičeni za ubistva, iako je prema procenama pojedinih avganistanskih svedoka, u napadu učestvovalo više Amerikanaca.

Njegov advokat Džon Henri Braun, koji je ranije umanjio izveštaje da je Bejls bio pijan u noći kada su se ubistva desila, rekao je početkom sedmice da se on "veoma malo seća" incidenta.

Braun navodi da postoji veoma malo forenzičkih dokaza protiv njegovog klijenta i da nema nikakvog priznanja da je počinio ubistva. Analitičari navode da bi takav proces mogao trajati godinama, što je u suprotnosti sa zahtevima Avganistana da suđenje donese brzu i odlučnu pravdu.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 12:23
Vjerovatno ce da odgovara za ubistvo is nehata (puska slucajno opalila i ubila 16 ljudi) u stanju umanjene uracunjljivosti radi uzimanja lijekova. I na kraju ce dobiti 6 mjeseci uslovno, uz otpust iz vojske. Tako je bilo sa onim pilotom sto je u Italiji repom presjekao kabl zicare i pobio ljude iz jedne gondole zicare. On se malo zezao,pa letio "malo" prenisko- i nikom nista, i to za Italijane. Za pobijene Afganistance, zene i djecu, ce dobiti znacku "Primjeran vojnik" !
Subota 24.03.2012. 12:34
E ameri! Pobili ste sve indijance pa krenuli po svetu!
Subota 24.03.2012. 06:47
Ослободиће га! Изузетно смањена урачунљивост услед дејства лека против главобоље и велике количине пива, посебне околности и велика удаљеност од његовог дома су такође утицали да тај убица буде у стању које га ослобађа кривице...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online