Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.05.2012.
02:03
Vesti A

Kockara odao Gugl

Sedam punih meseci, šef železničke stanice u sidnejskom Grenvilu probao je sreću za stolom za poker, a za to vreme je uredno uzimao bolovanje od "RejlKorpa". Međutim, nakon što je dobio skoro 100.000 dolara na pokeru, iako je još uvek bio na platnoj listi, poslodavac je uočio kako Džon Makluf blefira na radnom mestu.

Ovo je bio slučaj kojim ministarka za transport u Novom Južnom Velsu Gledis Beređeklijan ilustruje potrebu reforme gradskog železničkog saobraćaja.

Kockao se dok je bio na bolovanju

Utvrđeno je da je Makluf između aprila i novembra 2010. godine bio na bolovanju, a da je u isto vreme učestvovao na četiri turnira u pokeru - u Melburnu, na Gold Kostu, u Darvinu i na Filipinima.


U presudi o njegovom slučaju koju je doneo Odbor za kontrolu transporta navodi se da je šef stanice u Grenvilu obezbeđivao medicinska uverenja za simptome kao što su stres, zamor i bolovi u kukovima, iako, moguće, ne pati ni od jednog od navedenog.


Sreća je Maklufa prestala da prati kada su njegovi menadžeri, besni što je često odsutan, ukucali njegovo ime u pretraživač Gugl. Otkrili su da je njihov dugogodišnji radnik redovno učestvovao na australijsko-novozelandskoj turneji u pokeru i da je tamo dobio više od 100.000 dolara. U tu cifru ulazi i 37.910 dolara osvojenih u Sidneju na turniru kada je navodno bio bolestan.

Poker kao terapija

Kada je u potpunosti otkriven, Makluf je dobio otkaz. Međutim, sada već bivši šef stanice žalio se zbog otkaza, navodeći da je njegov posao na stanici u Grenvilu izuzetno stresan, a da mu poker "pruža odmor", daje mu "protok adrenalina" i čini ga da se dobro oseća. Naveo je da je lagao u vezi sa svojim bolestima, a da je, "vođen potrebom da se takmiči u pokeru", birao da igra na turnirima iako su mu doktori savetovali suprotno. Odbor je odbacio žalbu.

- Zanimljivo je da je gospodin Makluf smatrao da je OK da uzme bolovanje i ode na turnir u pokeru i to kada ga je doktor savetovao (na osnovu onoga što je rekao doktoru) da nije spreman za posao - rekla je komesar Elizabet Bišop.


Priča otkriva veličinu izazova pred ministarkom Beređeklijan koja je obećala da će očistiti "RejlKorp" od nasleđenih naslaga, korupcije i prosečnosti.


- Posle 16 godina laburističke vlasti "RejlKorp" je paralizovan nefunkcionalnošću, talogom osrednjeg upravljanja i nesposobnošću. Ova reforma postaviće kompaniju u finansijski održiviji položaj s ciljem da korisnici usluga osete stvarno unapređenje - kaže ona.

Sreda 09.05.2012. 07:55
То је болест... вратите човека на посао.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online