Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 02.06.2012.
23:03
Blic A

Roditelji smirivali i predozirali bebu metadonom

Džejmi Grin (33) i Sonja Briton (35) iz Bristola u Velikoj Britaniji rutinski su svom 23-mesečnom sinu Džejdenu-Liju davali metadon kad god bi postao “nemoguć”, kako bi ga uspavali i mogli mirno da se posvete svojim zavisničkim zadovoljstvima.

Kad bi postao "nemoguć" i smetao roditeljima narkomanima, dali bi mu metadon: Džejden Li Grin
 

Tako je bilo i kobne večeri, kada je otac bebi dao dozu dovoljnu za odraslog čoveka, da bi se zatim par u društvu jednog prijatelja do jutra opijao votkom. Kada je narednog dana oko podne majka došla da proveri da li se dete probudilo, mališan je već pet sati bio mrtav.


Kako su istraga i obdukcija utvrdile, detetu su nožice bile prljave, pelena nepresvučena i benkica uflekana metadonom, a količina ove supstance u njegovom organizmu svedočila je da je umrlo od prekomerne doze. Nije jasno da li je smrt usledila zbog velike doze koju je beba dobila odjednom, ili se ona u njenom malom telu s vremenom akumulirala, budući da su nalazi potvrdili da je ju je dobijalo već neko vreme.

"Brižna" majka Sonja: Beba je pet sati bila mrtva pre nego što su to otkrili
 

Metadon je medicinska zamena za heroin, koja se daje zavisnicima u procesu odvikavanja i koju s roditelji nesrećnog deteta dobijali na recept. Da proces odvikavanja od droge nisu shvatali preterano ozbiljno, svedoči i činjenica da je neuredan jednosobni stan u kom su živeli prilikom dolaska policije bio ispunjen mirisom kanabisa, konzumiranog uz alkohol.

Boca sa metadonom nalazila se visoko na kuhinjskom ormariću, tako da je istraga zaključila da mališan nikako nije mogao da se supstance dokopa sam, već da je morala namerno da mu je da odrasla osoba.

Pošto je tata Džejmi davao detetu drogu, osuđen je na 9 godina zatvora, dok je majka, kao "saučesnik" osuđena na 4 godine zatvora: Malo, ako nas pitate!
 

Pošto je on bio taj koji je detetu davao drogu, otac je osuđen na 9 godina zatvora, dok je majka, koja je znala i ništa nije preduzimala da ga spreči, osuđena na 4 godine zatvora. Na optuženičkoj klupi su oboje plakali, tvrdeći da porota greši, i da su voleli svoje dete.

Sudija Džastis Parker, koji je izrekao presudu, dopustio je da je ovo poslednje istina, ali im je predočio i činjenicu da su svoje zavisničke navike voleli više, tako je mali Džejden-Li “morao da bude umiren, brzo i efikasno”, kako ih u njima ne bi ometao, te da bi, ukoliko su sina zaista voleli kao što tvrde, svest o onome što su mu učinili trebalo da im bude teža od bilo kakve zatvorske kazne.

POVEZANE VESTI

Subota 02.06.2012. 23:13
Milo dete :( Pa ja stvarno ne znam sta je ovo u poslednje vreme, ne prodje ni 5 dana a da ne objavite vest o cedomorstvu, sacuvaj boze koliko je ovaj svet izopacen postao
Subota 02.06.2012. 23:44
Ako se beba voli, nikada nije nemoguća. I plakanje, i umirivanje ima svojih čari.
Subota 02.06.2012. 23:44
Suze mi na oci nateraste. Jadno dete, vecna mu slava !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online