Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.07.2012.
03:33
B92 A

Ubica iz bioskopa: Ja sam Džoker

Džejms Holms (24) koji je ubio 12, a ranio skoro 60 posetilaca premijere novog filma o Betmenu, na saslušanju sebe nazvao Džokerom, protivnikom Betmena.

Prema rečima policijskog inspektora, on je kosu ofarbao u crveno i na ispitivanju rekao da je on Džoker.

Holms je ušao na ponoćnu premijeru novog "Betmena" u petak noseći gas-masku. Najpre je uneo kanister iz koga je izbijao dim, a zatim počeo da puca nasumice iz vatrenog oružja.

Ušao u bioskopsku salu i počeo da puca na ljude: Džejms Holms

Kako se dim širio, posetioci u bioskopu su videli siluetu nedaleko od bioskopskog platna, koja je, bez ijedne upućene reči, počela da puca. Direktor policije u gradu Aurora je rekao da je napadač nosio gas masku, balistički šlem i prsluk, a da je kod sebe imao poluautomatsku pušku, sačmaru i dva pištolja. Na osnovu opreme, uglavnom otporne na metke, može se zaključiti da je ovaj napad detaljno i neko vreme planiran, kažu iz policije.

Kako prenosi AP, Holms odbija saradnju sa policijom i ne želi da odgovara na pitanja policajaca.


Jedino što je rekao policiji je da je u stanu ostavio "gomilu zamki i eksploziva", pa je dvospratna zgrada u kojoj živi evakuisana, a oko nje se nalaze pripadnici specijalnih jedinica policije.

Dok neki od svedoka tvrde da je ušao na vrata bioskopa koja se koriste u slučaju opasnosti, izvor iz policije koji je insistirao na anonimnosti je rekao da je Holms kupio kartu, odgledao deo filma, a zatim otišao na sporedni ulaz gde se presvukao i uzeo pušku, potom se vratio i pucao po sali.


Kako javljaju američki mediji, među povređenima je i četvoromesečna beba, koja je bila izložena gušenju, ali je nakon pregleda u bolnici, puštena kući.

Policija ne misli da je ovaj događaj povezan sa nekom terorističkom grupom. "Jasno je da je ovo delo poremećenog pojedinca", kaže Rejmond Keli, komesar njujorške policije.


Holms je prošle godine bio primljen na doktorske studije neurologije u Koloradu, koje je napustio. Važio je za samotnjaka, što je potvrdila i njegova porodica, koja se povodom svega i oglasila.

Porodica Džejmsa Holmsa saopštila je da saoseća sa porodicama svih žrtava i zamolila medije da poštuje njihovu privatnost.

Policijski poručnik Andra Braun pročitao je u San Dijegu, gde porodica živi, njihovo pismo, u kome kažu da sarađuju u istrazi i da mole da se poštuje njihova privatnost u ovim teškim trenucima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online