Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.07.2012.
09:52
Press A

Je l' znate ko je opasni Boris?

Prvi čovek britanske prestonice Boris Džonson pleni pažnju pomalo trapavim stavom iako je reč o sposobnom političaru.

Saradnici i konkurenti .... Boris Džonson opasno ugrožava poziciju premijera Kamerona u konzervativnoj stranci, pošto je jedan od retkih koji je dobio lokalne izbore
 

Otkačeni gradonačelnik Londona Boris Džonson (48) nalazi se u centru pažnje svetske javnosti.

U gradu na čijem je čelu juče su počele Olimpijske igre (OI), a Boris je usput zapalio masu oplevši po gostu britanske prestonice, kandidatu za predsednika Amerike Mitu Romniju, koji ga je indirektno prozvao izjavivši da sumnja da je London spreman za organizaciju ovakvog događaja.

- Čuo sam da je ovde i jedan momak koji se zove Mit Romni. On se pita da li smo spremni. Ja vas pitam da li smo spremni? Da, spremni smo! - rekao je plavokosi gradonačelnik Londona na ceremoniji povodom poslednjeg prolaska olimpijske baklje kroz London, pred 60.000 ljudi u Hajd parku.


Peckanje

 

On je na kraju obraćanja još jednom pecnuo Romnija, pošto je upotrebio slogan koji je aktuelni predsednik SAD Barak Obama koristio u kampanji 2008, a koji glasi: "Da, možemo!"
 

Turska krv


Džonsonovim venama teče, ni manje ni više, već turska krv. Džonson je praunuk Ali Kemal Beja, turskog novinara i ministra unutrašnjih poslova, koji je 1909. došao u Englesku nakon što je proteran iz svoje zemlje. Boris Džonson je rođen u Njujorku 1964, dva puta se ženio i ima četvoro dece.

Član vladajuće konzervativne partije ostaće upamćen i jer je Obami, tokom njegove posete Londonu prošle jeseni, naplatio posebnu ekološku taksu od 11,2 evra za vožnju kroz centar grada.


Džonsonu je ovo drugi mandat i slovi za veoma lukavog političara. Još se po Britaniji priča kako je plavokosi Boris prevario Evropsku komisiju praktično lažiravši podatke o kvalitetu vazduha u Londonu. To mu je pošlo za rukom tako što je oko stanica za kontrolu vazduha postavio specijalne jedinice za čišćenje vazduha. Time je izbegao milionske kazne.


Stani, ološu

Prvi čovek Londona dugo se bavio novinarstvom. Nakon što je diplomirao klasične nauke na univerzitetu Oksford, zaposlio se u dnevnom listu „Tajms" 1986. Godinu dana kasnije menja redakciju i postaje jedan od urednika „ Dejli telegrafa", a 1995. postao je i glavni urednik nedeljnika „Spektejtor".

Džonson 2001. ulazi u politiku i postaje član donjeg doma britanskog parlamenta. Gradonačelnik Londona je od 2008, a u tom periodu stigao je da glumi u jednoj epizodi BBC-jeve serije „Istenders", a gostovao je i u popularnoj emisiji o kolima „Top gir", gde je testirao automobil „ševrolet laceti".

Tokom svog prvog mandata bukvalno je spasao život jednoj sugrađanki, koju je napalo nekoliko huliganki. Oterao je napadačice, a potom se, vozeći bicikl, dao u poteru za njima nazivajući ih „ološem".

POVEZANE VESTI

Subota 28.07.2012. 12:59
"Džonsonu je ovo drugi mandat i slovi za veoma lukavog političara. Još se po Britaniji priča kako je plavokosi Boris prevario Evropsku komisiju praktično lažiravši podatke o kvalitetu vazduha u Londonu. To mu je pošlo za rukom tako što je oko stanica za kontrolu vazduha postavio specijalne jedinice za čišćenje vazduha. Time je izbegao milionske kazne." ------------------------------------------- Momcina je izvarala evropsku komisiju, izbegao kazne gradu i postao popularan... Vara, ne placa kazne i stice popularnost a nama svakodnevno trube kako treba da postujemo neke "evropske norme" i kucine... Ako je ovo poznat podatak, zasto evrokomisija ne dodje, ne izmeri stvarno zagadjenje pa...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online