Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.01.2010.
14:26
Vestionline A

Kampuš: Zatrpaću podrum uklete kuće!

Austrijanka Nataša Kampuš, koja je bila žrtva kidnapovanja perverznog Volfganga Priklopila, pojavila se u ponedeljak uveče na austrijskoj televiziji, gde je govorila o svojim iskustvima u toku osam i po godina, koliko je provela zarobljena u podrumu.

Nataša je pritom pokušala da opiše kroz kakav je pakao prošla nakon što je sa samo deset godina kidnapovana.

Priklopil, čovek bolesnog uma, želeo je da je odgaji tako da postane "savršena žena" za njega.

U zarobljeništvu je provela 3.096 dana, a pobegla je 23. avgusta 2006. Sada joj je 21 godina, ali sećanja na grozote kroz koje je prošla i dalje su živa.

"Kad me je uhvatio, želela sam da vrištim, ali nisam imala glasa. Moje glasne žice su prestale da rade", prisetila se. "Uvukao me u svoj beli kombi i zamotao u plavo ćebe. Mislim da smo se vozili oko sat, a kad smo stigli, zgrabio me, skinuo mi cipele, spalio ih u peći i ugurao u podrum."

 

Srbin savetnik Nataše Kampuš

 

Tim koji se stara o medijskom nastupu mlade Austrijanke Nataše Kampuš predvodi čovek našeg porekla Dušan Uzelac (56), poznati inovator u oblasti informatike i novih tehnologija.

 

Medijsko savetovanje Nataše Kampuš je samo jedan od poslova, koji obavlja njegova firma "Diamond Age" smeštena u 1. bečkom okrugu.

Za podrum u kojem je bila kaže kako je bio hladan i grozan.

"Bila sam čuvana kao egipatski faraon", izjavila je Nataša. "Noćima bih ležala budna pitajući se šta će biti sa mnom ako on umre. Hoću li i ja onda umreti, a da niko to ne zna?"

Izolacija od sveta bio je Priklopilov plan kako bi postepeno "slomio" svoju žrtvu. Želeo je da u tom planu ima saučesnika, ali je bio previše stidljiv da bi ikoga upoznao.

S vremenom se Nataša tako dobro ponašala da je počeo da je pušta iz podruma.

"Potpuno me integrisao u svoj život, a skrivala bih se samo kad bi neko došao. Posle bi mi pričao sve šta se dešavalo", priseća se djevojka. "Bio je veliki čistunac, brisao je za mnom svaku površinu koju bih dotakla. Kosu sam morala da vežem i držim pod kapom, kako mi ne bi pala koja dlaka kad nisam u podrumu. Kasnije mi je obrijao glavu, rekavši da je to zbog higijene."

Ispričala je i kako joj Priklopil nije dao da plače, jer se bojao da bi negde mogli da ostanu tragovi soli, koji bi kasnije bili otkriveni DNK analizom.

 Kuća u kojoj je Kampuš bila zarobljena

 "Kad bih zaplakala, počeo bi da me davi. Ako bih ostavila previše otisaka prstiju po kući, gurnuo bi mi glavu pod vodu", kazala je Kampuš.

Intervju za austrijsku televiziju iskoristila je da negira glasine kako je ranije imala priliku da pobegne.

 

"Čim mi se ukazala šansa da pobegnem, iskoristila sam je. Trčala sam što sam brže mogla, koliko su me noge nosile", izjavila je.

 

Muškarcu koji ju je kidnapovao sve je oprostila, kaže ona. U protivnom bi u sebi nakupila previše mržnje i negativnih osećanja koji bi je uništili, dodaje.

 

Kuću u kojoj je bila zarobljena kupila je jer je ona odigrala veliku ulogu u njenom životu. Kaže da će, u slučaju da se odluči da proda kuću, prvo zatrpati njen podrum, kako nikad ne bi postao sablasni muzej njene izgubljene mladosti.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online