Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 03.10.2012.
12:46
24sata.hr A

BBC godinama zataškavao da im je voditelj silovao decu

Britanski javni servis BBC trese afera posle otkrića da je voditelj ove kuće Džejmi Sevil silovao decu. Televizijska kuća navodno je otpuštala sve koji su se usudili da pričaju o seksualnim sklonostima poznatog voditelja. Policija ga je još 2007. ispitala, ali ga nisu optužili.

Otkrivene mračne tajne poznatog voditelja: Džejmi Sevili

"Imala sam svega 16 godina kad me Džejmi Sevil silovao. Zatrudnela sam i majka je morala da me odvede na ilegalni pobačaj, otkrila je jedna od žrtava legendarnog voditelja.

Džejmi Sevil vodio je emisiju "Top Of The Pops" koja se od 1960-ih emituje na BBC-u. Njegova žrtva, danas 65-godišnjakinja, kaže da ju je namamio u hotelsku sobu obećavši joj da će tamo upoznati Elvisa. Bila je očajna kad je shvatila ju je Sevili nasamario.

"Vrata hotelske sobe otvorio je u pidžami i čim sam ih zatvorila pritisnuo me uza zid. Molila sam ga da prestane, ali je govorio da sam anđeo i da se samo opustim. Kad je završio rekao mi je da je sve u redu i da sad više ne moram ni o čemu da brinem, kao da mi je napravio uslugu", kaže jedna od žrtava.


Osim nje, još su dve žene odlučile da ispričaju svoje iskustvo s napaljenim voditeljem.

Džejmi Sevil je preminuo  prošle godine. U dokumentarcu je prikazana "životinjska" strana slavnog voditelja. Uz devojke koje su u filmu pričale o silovanju, javilo se još desetak njih koje je Džejmi obeležio do kraja života. Dokumentarac je emitovan na britanskom ITV-u.

Policija istražuje vodeće ljude BBC-a iz doba kad je Sevil bio voditeljska zvezda zbog tvrdnji da su zataškavali njegove zločine. Na policiju svakodnevno dolaze žene koje tvrde da su Sevilove žrtve. Voditelja je policija istraživala još 2007. kad su dobili prvu prijavu da je silovao maloletnice i bio redovni gost sirotišta u Nju Džersiju.

Ispitali su ga, ali nisu ga optužili. Ako se posle ove istrage utvrdi da su optužbe istinite i da je Džejmi bio silovatelj, kraljica će mu posthumno oduzeti titulu Ser koju je dobio 1990. Porodica poznatog voditelja tvrdi da su sve optužbe izmišljotine.

"Svi su Džejmija gledali kao sveca, niko nije verovao da je ljigavi, odvratni silovatelj", kaže jedna od žrtava.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.10.2012. 13:02
Ovo je slika djavola...pretvorio se u laznu sliku nekog dobrotvora a u stvari sotona...
Sreda 03.10.2012. 14:24
Ni izgled mu nije normalan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online