Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 22.04.2013.
12:13
Smedia A

Pogledajte dramatično hapšenje bombaša sa bostonskog maratona

Do sada neobjavljeni video prikazuje dramatično hapšenje Džohara Carnajeva, mlađeg od dvojice braće koji su podmetnuli bombu za vreme Bostonskog maratona.

Tamerlan (levo) i Džohar Carnajev
 

Policija je koristila robotičku ruku da bi pocepala ciradu ispod koje se krio osumnjičeni Džohara Carnajeva (19) i ubacila mnoštvo šok-bombi u čamac u kome je ležao. Poslednje trenutke pre nego što je uhapšen u petak uveče, Džohar Carnajev proveo je ležeći u čamcu u dvorištu iza jedne kuće u Votertaunu, predgrađu Bostona.

Devetnaestogodišnjak je posle hapšenja hospitalizovan u teškom, ali stabilnom stanju.

Lekari su otkrili detalje o njegovom bratu Tamerlanu, koji je u petak ujutro prevezen u bolnicu sa povredama po celom telu, izuzev na rukama i nogama, da bi ubrzo potom izdahnuo.

 

Prema rečima šefa policije u Votertaunu, prvi koji se u petak ujutro susreo sa dva automobila kojima su upravljala braća Tamerlan i Džohar Carnajev, bio je jedan policajac. Pre nego što je uspeo da pozove pomoć, automobili su se zaustavili i braća su izašla i zapucala. Još pet policajaca stigli su na lice mesta usred pucnjave, tokom koje je za 5-10 minuta ispaljeno više od 200 metaka.

Džohar pregazio ranjenog brata Tamerlana?!

U jednom trenutku, stariji brat Tamerlan je krenuo prema policajcima, pucao u njih, ali je ostao bez metaka, pa ga je jedan od policajaca savladao. U trenutku kada su mu policajci stavljali lisice, njegov mlađi brat Džohar seo je za volan crnog terenskog vozila, koje su braća prethodno otela, i pojurio prema grupi.

Iako ranjen, Tamerlan je još bio živ, ali ga je mlađi brat pregazio i time možda prouzrokovao njegovu smrt. Tamerlan je prevezen u bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Potraga za njegovim bratom Džoharom nastavljena je istog dana. Posle 18 časova,

Majka bombaša: Moji sinovi su nevini

* Stric bombaša iz Bostona: Osramotili su čečenski narod

Dejvid Henberi izašao je u dvorište svoje kuće i primetio nešto neobično na svom čamcu, koji je držao iz kuće.

Pozvao je policiju, koja je stigla helikopterom, opremljenim infracrvenom kamerom, koja je potvrdila da se u čamcu nalazi živ čovek. Oko jedan sat kasnije, pripadnici specijalnih jedinica ATF, SWAT i K-9 stigli su u Franklin strit 67 i došlo je do razmene vatre. Policijski izvori tvrde da se Carnajev sam predao nakon što je shvatio da je besmisleno da i dalje pruža otpor.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.04.2013. 14:21
"Džohar pregazio ranjenog brata Tamerlana?!" Ovo nije tacno , postoji audio snimak svedokinje koja je videla da je policijski dzip pregazio starijeg brata a onda su ga dokusurili baraznom vatrom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online