Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 09.05.2013.
19:20 >> 22:37h
Beta A

Izrael: Rusi, ne dajte rakete Siriji

Izrael je tražio od Rusije da poništi prodaju naprednog sistema protivvazdušne odbrane Siriji. Izrael je razmenio informacije sa SAD u nadi da će ubediti Rusiju da zaustavi planiranu prodaju protivvazdušnih projektila "S-300", rekli su zvaničnici koji su tražili da ne budu imenovani.

Izrael je tražio od Rusije da poništi prodaju naprednog sistema protivvazdušne odbrane Siriji
 

Povodom tih navoda nema komentara iz ruskog ili izraelskog ministarstva odbrane.

Za sada su se pojavili protivrečni navodi o tome da li je Sirija već nabavila naprednu protvvazdušnu opremu koja bi mogla da zakomplikuje izraelsku vojnu intervenciju u toj zemlji.

Izraelske vazdušne snage izvele su vazdušne napade dva puta prošle nedelje u cilju uništavanja oružja za koje se u Izraelu navodi da je nemanjeno libanskoj ekstremističkoj grupi Hezbolah, ali Izrael nije zvanično priznao te napade.


Keri: Prodaja sistema odbrane Siriji bila bi destabilizujuća

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da bi prodaja naprednog sistema protivvazdušne odbrane Rusije Siriji bio "destabilizujući" faktor za bezbednost Izraela.

Sirija: Imamo pravo da odgovorimo Izraelu

SAD su izrazile zabrinutost za to šta bi takav sistem odbrane u Siriji mogao da znači za izraelsku bezbednost, rekao je Keri, ne želeći da komentariše šta bi značio za građanski rat u Siriji. Takvo oružje bi povećalo odbrambene mogućnosti sirijske vlade i otežalo SAD i drugim zemljama da razmotre čak i mogućnost uvođenja zone zabrane letenja ili neke druge vojne intervencije, navodi AP.

Prema pisanju američkog lista, sporazum o prodaji četiri baterije, dometa 200 kilometara, šest lansera i 144 projektila, vredan je 900 miliona dolara, a bio bi realizovan u naredna tri meseca. Za sada su se pojavili protivrečni navodi o tome da li je Sirija već nabavila naprednu protvvazdušnu opremu koja bi mogla da zakomplikuje izraelsku vojnu intervenciju u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.05.2013. 19:24
Podrška pobunjenicima u svakom pogledu je sigurno stabilizirajuća.....koliko licemjerja, da postaje nepodnošljivo !!
Četvrtak 09.05.2013. 19:25
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da bi prodaja naprednog sistema protivvazdušne odbrane Rusije Siriji bio "destabilizujući" faktor za bezbednost Izraela. Ali bi bio garancija za Siriju da je hijene ne razbucaju!
Četvrtak 09.05.2013. 21:27
JEVREJI.??? Ovi ljudi i pored toliko stradanja nisu naucili lekciju. Strahovita ratobornost koja dolazi sa njihove strane je upravo ta koja destabilizuje ceo region. Smeta im S-300 da bi mogli nesmetano da bombarduju i ubijaju civile i to svaki normalan moze da zakljuci po cijem nalogu. Ovo smesno lici na klinca kabadahiju koji bije sve u ulici i kad naleti na sebi ravnog onda zove tatu u pomoc. Ovo je odlican pokazatelj sta nama treba za odbranu naseg neba .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online