Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.05.2013.
14:44
Vestionline A

Otmičar iz Klivlenda: Ja sam seksualni predator, ali same su krive što su otete

"Ja sam seksualni predator i treba mi pomoć. Zašto sam morao da otimam treću kada sam već imao dve? Ali, to što su tu protiv svoje volje mogu da zahvale tome što su sele u automobil s potpunim strancem”, deo je oproštajne poruke koju je osumnjičeni otmičar i silovatelj Ariel Kastro navodno napisao 2004. godine, a koju je policija pronašla tokom detaljne pretrage kuće u Klivlendu gde su tri žene deset godina bile zatočene i zlostavljane. Tužilac koji vodi ovaj slučaj rekao je da planira da zatraži smrtnu kaznu za Kastra, jer je nesreća koja je zadesila devojke nezamisliva.

Ariel Kastro: Ne samo da ih je fizički mučio već se poigravao i sa njihovom psihom

Kastro je poruku napisao posle otmice treće devojke Đine De Hesus, kada je navodno izmučen savešću, razmišljao o samoubistvu. Njegovu kuću i dalje pretražuju detektivi i forenzičari koji istražuju svaki predmet koji bi mogao da objasni okolnosti u kojima je Kastro skoro deset godina držao zatočene Đinu de Hesus, Amandu Beri i Mišel Najt i zlostavljao ih.


Protiv Kastra je već podneta optužnica za otmicu, a tužilac kaže da planira da je proširi i traži smrtnu kaznu. "Podići ćemo optužnicu za svaki čin seksualne agresije i pokušaja ubistva, za svaki čin ubistva koji je počinio prekidom trudnoće", rekao je tužilac, dodajući da će "tražiti i podizanje optužbi za koje je predviđena smrtna kazna".

Kastrova braća Pedro i Olin, koji su takođe bili uhapšreni, na dan kad je Amanda Beri uspela da pobegne, neće biti optuženi jer, prema navodima policije, nisu pronađeni dokazi da su povezani s otmicama i silovanjima.

Amanda Beri (desno) u zagrljaju sa sestrom. Majka nije doživela da je vidi ponovo
 

Policija tvrdi da sam Ariel sarađuje s istražiteljima i da je dao opširnu izjavu o svemu što je učinio u slučaju otmice i zlostavljanja žena, a juče se prvi put pojavio pred sudom koji ga je zadržao u pritvoru i odredio mu kauciju od osam miliona dolara.

U javnosti su se u međuvremenuu pojavili novi, sve grozniji od groznijih, detalji zatočeništva. Mišel Najt je istražiteljima je ispričala da je pet puta zatrudnela, ali ju je silovatelj svaki put izgladnjivao i tukao po stomaku kako bi pobacila, što se i dogodilo. Kada je Amanda Beri zatrudnela, situacija je bila drugačija: Kastro je naterao Mišel Najt da je porodi, što je ona i učinila. Beba po rođenju nije disala pa joj je Najtova dala veštačko disanje i spasila. Kastro joj je za to vreme pretio da će je ubiti ako beba ne preživi.

Otac Đine de Hesus drži njenu fotografiju iz vremena otmice
 

Tokom ispitivanja otkriveno je da su devojke na početku bile zatvorene u podrumu, ali je u jednom trenutku Kastro pristao da ih preseli ih na gornje spratove kuće. Svaka od njih je bila zatvorena u posebnoj sobi, ali je bilo situacija u kojima su se susretale i bile su "usmerene jedna na drugu kako bi preživele". Za deset godina žene su napustile kuću samo dvaput, i to nakratko.

Silovatelj je često iskušavao svoje zatočenice. Pretvarao se da je otišao iz kuće, a onda bi se naglo pojavio pred ženama. Ako bi neka od njih učinila nešto što bi govorilo da je pokušavala da pobegne, surovo bi je pretukao. Svaka od žena dobila bi na godišnjicu svoga zatočeništva slavljeničku tortu. Taj ritual bio je zamena za rođendansku proslavu i dodatni psihološki pritisak.

Policijski izvori naveli su za CNN kako su s vremenom Đina De Hesus i Mišel Najt počele da pokazuju znakove emotivne otupljenosti i pomirenosti sa situacijom u kojoj su se nalazile.

POVEZANE VESTI

Petak 10.05.2013. 16:25
to je demokratija: mogli su da biraju hoce li sjest u auto ili nece. j...m ti tu demokratiju, dajte ovu budalu porodicama, pa neka mu oni sude!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online