Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 05.08.2013.
08:17
klix.ba A

I Amerikanci pokreću trke sa bikovima

Organizatori događaja "The Great Bull Run" planiraju da puste bikove u ograđenim stazama u nekoliko američkih gradova, kako bi adrenalinnski zavisnici mogli da okuse uzbuđenja godišnje trke sa bikovima iz španskog grada Pamplone.

Po onoj narodnoj "Videla žaba da se konj potkiva pa hoće i ona" tako i Amerikanci hoće da se ugledaju na Špance i da organizuju trke sa bikovima
 

Trke bi trebalo da počnu 24. augusta u Ričmondu u Virdžiniji. Naredni događaj planiran je 19. oktobra u Atlanti, a kasnije i u Teksasu, Floridi, Kaliforniji, Minesoti, Ilinoisu i Pensilvaniji.

Pročitajte još:

* Dečak (16) proboden na smrt u trci sa bikovima

Trke sa bikovima, u kojima učesnici trče ispred bikova ka areni, uobičajene su za Španiju i povlače brojne kontroverze, budući da učesnici često budu povređeni, a neki su i smrtno stradali. S druge strane, tu je i problem tretiranja bikova koji se koriste za trke i njihov tragičan kraj u areni.

Već se više od pet hiljada ljudi prijavilo za trku u Ričmondu, a broj svakodnevno raste, navodi Rob Dikens, suosnivač i glavni operativni direktor utrke. Svaka trka trajaće jedan dan, za razliku od festivala u Pamploni, gde se trke održavaju svakog jutra tokom sedam dana.

Na festivalu San Fermin u Pamploni svake godine bude povređeno na desetine osoba, uglavnom usled saplitanja i padanja. Bikovi su, od početka vođenja evidencije 1924. godine, ubili 15 osoba. Prošlog meseca su bikovi rogovima povredili Amerikanca i Australijanku.

Organizatori američkih trka planiraju da uključ nekoliko sigurnosnih dodataka, kako bi trke učinili drugačijim od španskih. Za razliku od trka u uskim i kamenim španskim ulicama, američke trke će se odvijati u ograđenim stazama sa uvalama i skloništima, kako bi učesnici mogli na vreme da se sklone. Svi bikovi koji učestvuju u trci moraće da budu potpuno zdravi, a organizatori neće koristiti španske borbene bikove, već mnogo mirnije rase.

Bikovi će biti puštani u grupama od šest životinja, što će ljudima i životinjama pružiti bolju priliku da sigurno završe trku. Pored trka tu će biti i druge aktivnosti poput gađanja paradajzom i sl.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.08.2013. 20:29
Naravno tu je i profit od prodaje kuvanog kukuruza,semenki,suncokreta i ostalih grickalica.Učesnici će moći i da se slikaju sa bikovima uz pristojnu cenu.Ima najave učešća i braće iz Banjaluke i Leskovca.Domaći roštilj bi mogao ugroziti lokalni Mekdonalds ali će našim privrednicima doneti povelik profit.Biće posla i za trubače i ostale muzičare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online