Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.08.2013.
01:51
Vesti A

Snouden otkrio ključnu ulogu Pajn Gepa

Prošle nedelje, obelodanjeno je da bi australijska postrojenja za istraživanja u Pajn Gepu, u središtu pustinje, mogla da budu indirektno odgovorna za američki vazdušni napad u kome su pobijeni civili u Pakistanu. Kako se to dogodilo? I šta je u stvari Pajn Gep? - ove nedelje postavljaju pitanja novine Nenjs Corp. i daju odgovor za "one koji su jedva čuli za Pajn Gep".

Pajn Gep je tajni skup objekata. Zajedno ga vode Australija i Sjedinjene Države, a službeni naziv je Zajednički odbrambeni objekat Pajn Gep
 

Prema "Telegrafu", "Pajn Gep je tajni skup objekata skoro 20 km jugozapadno od Alis Springsa i tamo se nalazi od 1970. Zajedno ga vode Australija i Sjedinjene Države, a službeni naziv je Zajednički odbrambeni objekat Pajn Gep, iako naša vlada stvarno mrzi da prizna da to postoji".
 

"Mi smo kontaktirali nacionalne kancelarije ASIO (obaveštajne službe) i nije nam se javio niko na tri linije. Onda smo zvali dve državne kancelarije i u obe su nam rekli da zovemo nacionalne kancelarije koje ne odgovaraju", obaveštava čitaoce ovaj dnevnik.

Kakva je veza sa Edvardom Snoudenom? - pita "Telegraf" i navodi: "Odmetnuti momak američke obaveštajne službe Edvard Snouden obelodanio je nedavno da je Pajn Gep jedan od ključnih objekata korišćenih pri američkom praćenju."
 

Prate komunikaciju Al Kaide

Kako je Pajn Gep povezan sa napadima u Pakistanu? Advokat iz Pakistana zabeležen je ove godine kako kaže da Pajn Gep prati komunikaciju Al Kaide i militantnih talibana. "Ovo," kaže on,"omogućuje SAD da te militante gađaju iz vazduha. Nažalost, tih napadi ubijaju i civile zajedno sa vojnim ciljevima".

U kojoj meri je Pajn Gep važan za ekonomiju Alis Springsa? U odgovoru na vlastito pitanje, novine kažu da Pajn Gep zapošljava do 1.000 ljudi.
 

"Kad razmišljate o tome, hiljadu radnih mesta u gradiću sa 25.000 ljudi isto je kao 160.000 zaposlenih u jednoj kompaniji u sitiju od četiri miliona stanovnika kao što je Melburn. U osnovi, to je najveći poslodavac u gradu. Ali, ne slažu se svi s tim. Ako zaustavite nekog od Amerikanaca kojih u Alisu ima posvuda, oni će vam reći da rade kao 'vrtlari' što bi možda mogla da bude špijunska operativa visokog nivoa."
 

Oko ovog mesta, tokom godina, bio je organizovan niz demonstracija, iako je Pajn Gep udaljena lokacija što otežava ovakve akcije opozicije. Odlična rok grupa Midnajt oil imala je više pesama kao protest zbog američkog vojnog prisustva u Australiji. Godine 1986. ovde je bio i njen frontmen Piter Garet, kasnije (do nedavno) federalni ministar.
 

Više grupa veruje da je Pajn Gejp tajno postrojenje koje se bavi istraživanjem NLO i vanzemaljaca. Prema jednom posebno maštovitom vebsajtu, tri NLO su uskladištena tamo, sa sve telima. Ni autori tog sajta, međutim, nisu se javili na telefonski poziv novinara.

Kontrolišu sve satelite SAD

 

"Pošteno je reći da Pajn Gep ima prilično impresivne sposobnosti kada se radi o skupljanju obaveštajnih podataka", kaže bivši radnik tamo, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, jer nema ovlašćenja da govori o svom poslu. "Pretpostavljam da je to priroda ove igre. To je tajna", piše "Telegraf".


Šta se tamo nalazi? Pajn Gep je u osnovi stanica za praćenje satelita, smeštena "usred ničega" zato što onda to drugim zemljama otežava presretanje signala koji se odatle emituju. Veruje se da SAD sve svoje satelite kontrolišu iz Pajn Gepa i da SAD i Australija "slušaju Aziju" sa 14 antena sakrivenih ispod belih kupola Pajn Gepa.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online