Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 08.09.2013.
00:13
B92 A

VIDEO: Obamin dokaz hemijskog napada

CNN je objavio snimak koji je Barak Obama pustio pri razgovoru sa predstavnicima demokrata i republikanaca u Beloj kući, tražeći odobrenje za napad u Siriji.

Barak Obama i njegova administracija pustili 13 video snimaka članovima senatskog Komiteta za obaveštajne poslove
 


Na snimku, koji traje nekoliko minuta, vide se ljudi kako leže na podu neke zatvorene prostorije, od kojih neki povraćaju a nekima ide pena na usta. U jednom od snimaka se vide poređana tela muškaraca i dece za koje se kaže da su mrtvi.
 

Političari i narod u SAD za sada protiv napada

Poslednje informacije govore da u ovom trenutku većina kongresmena i senatora iz obe partije, Demokratske i Republikanske, ne podržava Obamin predlog o napadu na Siriju. Slična je situacija i u javnom mnjenju, gde je protivljenje napadu skoro duplo izraženije u odnosu na podršku.

CNN navodi da je 13 video snimaka u četvrtak prikazano članovima senatskog Komiteta za obaveštajne poslove, uz objašnjenje da se radi o žrtvama hemijskog napada koji se dogodio 21. avgusta.


CNN navodi da se nije uverio u to da li je snimak autentičan, ali da je definitivno taj snimak predsednik SAD koristio da bi uverio kongresmene u postojanje opasnosti od napada hemijskim oružjem u Siriji.


Agencije prenose da su se video snimci pojavili u javnosti u trenutku kada se Obamina administracija trudi da ubedi kongresmene i senatore da glasaju za rezoluciju kojom se odobravaju vazdušni udari na Siriju.

Glasanje u Senatu o predlogu rezolucije kojim bi bila data podrška američkom predsedniku Baraku Obami ne treba očekivati pre kraja naredne nedelje.


UPOZORENJE: Sadržaj snimka je uzmenirujuć!

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.09.2013. 01:07
Ovaj je definitivno moron. Niko ne trazi dokaze da se hemijski napad dogodio - traze se dokazi ko je koristio bojni otrov. Ni glupi Amerikanci ne "kupuju" vise ove fazone, pa ih je samo 19% za napad na Siriju.
Nedelja 08.09.2013. 00:56
Kad su teroristi islamski fanatici i ekstremisti bili u stanju da kao ljudozderi jedu ljudske organe, bacuju ih sa zgrada.... bas bi ono bilo krajnje neocekivano da su bili u stanju poubijati svoj narod na mucki nacin samo da bi Amerika intervenisala. Na kraju ce ovi teroristi sto ih dovode na vlast sirom Bliskog Istoka doci glave ili Americi ili Izraelu.
Nedelja 08.09.2013. 01:08
Ово је само доказ да су амери уз помоћ побуњеника снимили тровање деце.Да је асадова војска то учинила сигурно је да неби било никаквих снимака.Ти снимци намењени су западној јавности која не размишља много о правој истини. Сада је ваљда јасно свим америчким симпатизерима на овом порталу ко је одговоран за тровање јадних људи!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online