Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.10.2013.
14:15
N. Popović - Vesti A

I ZDF traži ko je iskasapio Jakšića i Ristića

Ni gotovo 10 meseci nakon krvavog masakra u franfurtskom hotelu Luksor - koji se dogodio u noći između 29. i 30. decembra prošle godine - pravdi nisu privedeni osumnjičeni za ovaj teški zločin. Mada je kriminalistička policija u metropoli na Majni relativno brzo, na osnovu DNK sa mesta zločina, kao jednog od osumnjičenih za dvostruko ubistvo na četvrtom spratu ovog hotela, u centru Frankfurta, identifikovala rođenog Podgoričanina Aleksandra Kneževića Lakija (26) i za njim raspisala interpolovu poternicu, ni do danas na njegovim rukama nisu školjcnule lisice.

Masakrirani: marko Jakšić (20) i Bojan Ristić (37)

Zatvora nije dopao ni saučesnik u ubistvu Marka Jakšića (20) rodom iz Zemuna, i njegovog druga Bojana Ristića (37) iz Bora. Ime drugog osumnjičenog ni danas nije poznato, tvrdi se jedino da ima nadimak - Crni!


Rekonstrukcija ovog zločina, koji je svojevremeno proizveo veliku zabrinutost policije u Nemačkoj, jer se strahovalo da je uvod u krvave obračune bandi sa Balkana zbog prevlasti na unosnom tržištu drogom, naredne srede biće prikazana i u poznatom dokumentarno-igranom programu na Drugom programu nemačke televizije (ZDF, 16. oktobar, 20.15), u TV emisiji "XY " - Nerešeni slučajevi (Aktenzeichen "XY " ungeloest).

U ovoj veoma gledanoj emisiji biće prikazani detalji zločina, kako se on dogodio, a gledaoci će videti snimke sigurnosnih kamera kao i sliku osumnjičenog Aleksandra Kneževića Lakija, za kojim je poternica već dugo na snazi, i koji se po saznanjima policije u Frankfurtu krije najverovatnije negde u rodnoj Crnoj Gori. Policija se nada da će od nekog od gledoca, koji anonimni telefonski poziv mogu uputiti još u toku trajanja emisije, dobiti neki novi podatak ili trag koji će dovesti do hapšenja odgovornih za dvostruko ubistvo.

Podstanari u Ofenbahu

Nedeljko Smiljanić sa mikro-vagom koju je pronašao u svom stanu

U nastojanju da rekonstruišemo poslednje dane života Marka Jakšića i Bojana Ristića, reporteri "Vesti" su, čak i pre policije, došli do našeg zemljaka Nedeljka Smiljanića (64), iz Ofenbaha, kod kojeg su ubijeni mladići kao podstanari živeli sve do nekoliko dana pre ubistva, kada su se preselili u hotel Luksor.

 

Smiljanić nam je tada ispričao da je mladiće iz Srbije primio na stan na molbu jednog prijatelja koji mu je rekao da je reč o dvojici radnika koji će raditi na unutrašnjem dekorisanju građevina u Frankfurtu i okolini. Nekoliko dana, pošto je u novinama pročitao da su njegovi bivši podstanari pronađeni mrtvi u hotelu Luksor, Smiljanić je u regalu u svojoj dnevnoj sobi pronašao neobičan mali uređaj, po izgledu sličan mobilnom telefonu kakav nikada pre nije video.

 

Ispostavilo se da je reč o elektronskoj mikro-vagi kakvu često koriste zlatari, ali i dileri droge. Vagu je odneo u policiju u Frankfurt, gde je kasnije pozvan radi davanja iskaza.


A o kakvoj se surovosti prilikom izvršenja krivičnog dela u ovom slučaju radi dovoljno govori i podatak do kojeg su "Vesti" tada nezvanično došle, da se čak ni iskusni nemački policajci u svojoj praksi nisu sreli sa tako brutalnim ubistvom.

Pisanje "Vesti" o ovom svirepom zločinu možete videti OVDE


- Ceo hotel je, od prvog do četvrtog sprata, bio umazan krvlju nastradalih, a njihova su tela bila izmasakrirana. Prosto ne verujem da iza ovako brutalnog zločina nije stajao i neki lični motiv, odnosno osveta za nešto što se u prošlosti dogodilo između tih ljudi - kazao je izvor "Vesti" u frankfurtskoj policiji koji je zbog prirode svog posla želeo da ostane anoniman.

Neviđena brutalnost ubica: Hotel Luksor
 


A o motivima zločina i dalje se nagađa, mada postoje ozbiljne indicije da su Marko Jakšić i njegov prijatelj Bojan Ristić hteli da se u Frankfurtu uključe u biznis sa trgovinom drogom. Soba na četvrtom spratu pomenutog hotela, prema nezvaničnim saznanjima "Vesti", služila im je kao "baza" za trgovinu, a da li su svojim "poslovanjem" zasmetali Aleksandru Kneževiću i njegovom kompanjonu i to platili glavom, policijska istraga će tek morati da otkrije.
 

Nagrada 5.000 evra

Za sve koji bi mogli da pomognu lociranju i hvatanju osumnjičenih iz hotela Luksor, policija u Frankfurtu otvorila je telefonsku liniju 0049 69 755 51155, na koju se može javiti svakog radnog dana, od 8 do 20 sati, a operateri govore srpski jezik.

 

Registrovani dileri droge

Osumnjičeni: Aleksandar Knežević Laki

U prilog tezi da se motiv za zločin traži u prevlasti na tržištu drogom, govori i podatak da su i žrtva i osumnječeni ubica već ranije registrovani kao dileri droge. Marko Jakšić je u Srbiji već bio hapšen kao diler droge, a Aleksandra Kneževića Lakija je crnogorska policija zbog toga već uhapsila u Podgorici.


Kao dilera droge Aleksandra Kneževića u svojim kartotekama imala je i nemačka policija, što je umnogome olakšalo njegovu identifikaciju kao osumnjičenog za masakr u hotelu Luksor. Kako su "Vesti" saznale u frankfurtskoj policiji, potvrdu da DNK zaista pripada Aleksandru Kneževiću, dobili su i od kolega u podgoričkoj policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online