Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 19.10.2013.
12:59
RTS A

Misteriozna devojčica u romskom naselju

Misteriozna četvorogodišnja devojčica koja ima izrazito plavu kosu i svetle oči pronađena je u romskom naselju u centralnoj Grčkoj. DNK testovi potvrdili su da romski par sa kojim je živela nije ni u kakvom srodstvu sa devojčicom, a policija je zatražila pomoć od građana širom Evrope u otkrivanju njenog identiteta.

Nije Romkinja, a nije ni albino - misteriozna devojčica Marija

Devojčica koja ima izrazito plavu kosu, svetle oči, zove se Marija i ima oko četiri godine. Kako je preneo BBC devojčicu je preuzeo humanitarni centar, a policija je objavila i njene fotografije, u nadi da će to pomoći u pronalaženju njene prave porodice.

Zvaničnici strahuju da bi devojčica mogla da bude žrtva otmice ili trafikinga. Apel je upućen na međunarodnom nivou, zato što devojčica svetle puti, bebi-kose i plavih očiju izgleda kao da je iz severne ili istočne Evrope.

Policija je upala u romski kamp zbog sumnje da se tu odvijaju kriminalne radnje. Odmah su primetili neobičnu devojčicu, koja nimalo ne liči na porodicu s kojom je bila u kući, a potom su otkrili i problematične dokumente te porodice.

Romski par je, naime, registrovao decu koja žive s njima u različitim regionima i različitim registrima, iz kojih sledi da je žena rodila šestoro dece za samo deset meseci. Kad su policajci ispitivali par kako je "dobio Mariju", stalno su menjali svoje iskaze, saopšteno je iz policije. Par je uhapšen zbog krivičnog dela otmice maloletnika.

U humanitarnoj organizaciji "Dečji osmeh", koja je preuzela brigu o devojčici, kažu da je dete zbunjeno i u šoku zbog promene sredine. Devojčica je, kako navode, prosila na ulicama Larise.

POVEZANE VESTI

Subota 19.10.2013. 14:37
Ромски пар,код којег је дете пронађено,не пуштати из затвора а дохватити мало "по бубрезима" док не признају одакле им дете,а и остала деца,јер жена није могла родити 6-оро деце за 10 месеци!Лоше је што ће многи сада осути дрвље и камење по Ромима а отмица деце има у свим народима подједнако!
Subota 19.10.2013. 16:34
Znate da su nekad nasi roditelji babe i dede plasile decu govoreci da budu dobri inace ce ih oteti cigani...nije to bas bilo bez neke istine ali je i stvorilo averziju dece prema njima pa se secam da smo im se ugali gde god ih vidimo...cudna su oni nacija ali opet cudniji su oni koji kako rece jedan komentator otmu decu iz bolnica proglase ih mrtvim i prodaju negde...elita koja se zabavlja...a tesko onom ko izgubi dete...Ko zna koliko je jos dece po svetu izgubljeno i od koga uzeto...ni pravi roditelji nisu nekad ljudi sa dusom pa ne treba generalizovati da su svi cigani otmicari...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online