Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 06.11.2013.
18:39
Beta A

Naučnici: Arafat je otrovan polonijumom

Prilikom testiranja uzoraka posmrtnih ostataka palestinskog vođe Jasera Arafata nađeni su tragovi radioaktivnog materijala - polonijuma u dozi najmanje 18 puta većoj od normalne, zbog čega se sa 83 odsto sigurnosti može zaključiti da je Arafat otrovan.

Jaser Arafat - Nekadašnji palestinski političar, revolucionarni vođa i državnik koji se smatra jednom od najkontroverznijih ličnosti s kraja 20. i početka 21. veka.
 

Kako navode u izveštaju naučnici Univerzitetskog centra sudske medicine u Lozani, u ostacima Arafatovih rebara i karlične kosti nađen je "neprirodno visok nivo polonijuma", kao i u zemlji u kojoj je sahranjen, prenosi TV "Al Džazira Balkans".

Pročitajte sve što smo pisali o Jaseru Araftu OVDE

Pošto su, radi ispitivanja, ostaci Arafatovog tela ekshumirani iz mauzoleja u Ramali, na okupiranoj Zapadnoj obali, švajcarski naučnici su ih preuzeli uzorke novembra prošle godine i analizirali u saradnji s kolegama iz Francuske i Rusije.

Dejv Barklej, američki forenzičar i patolog, rekao je za Al Džaziru da je siguran da je Arafat ubijen.

"Jaser Arafat je umro od posledica trovanja polonijumom. Našli smo dokaz uzroka njegove smrti. Ne znamo ko je to uradio. Nivo polonijuma u rebru Jasera Arafata, koje je analizirano, je oko 900 milibekerela. Zavisno od stručnih referenci, to je 18 ili 36 puta više od proseka", rekao je Barklej.

Arafat je umro 2004. godine u 75. godini u vojnoj bolnici nedaleko od Pariza, nekoliko nedelja pošto se ođednom teško razboleo u Palestini. Francuski lekari su u vreme njegove smrti rekli da je umro od izliva krvi u mozak.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.11.2013. 20:03
".....Arafat je umro 2004. godine u 75. godini u vojnoj bolnici nedaleko od Pariza, nekoliko nedelja pošto se ođednom teško razboleo u Palestini. Francuski lekari su u vreme njegove smrti rekli da je umro od izliva krvi u mozak......" DA LI ĆE NEKO ODGOVARATI ZA NJEGOVO TROVANJE? NEĆE, KAO NI ZA SVA DRUGA TROVANJA! PO MENI BI TI FRANCUSKI LJEKARI KOJI SU TADA SVJESNO IZREKLI LAŽ TREBALI ZBOG TOGA DA ODGOVARAJU !!!
Sreda 06.11.2013. 20:32
Најновија изјава Џоне Керија да је дошло време за решавање проблема Палестине је уз друге доказе, јасан доказ ко је Арафата отровао. Прво су из игре избацили Либију, Египат, Тунис у произвели тзв.''Арапско пролеће'' и пошто нема више ко да стане у заштиту Палестинаца идемо на решавање. Једино им се код Сирије нешто изјаловило. Иначе стриц Јасера Арафата велики муфтија Јерусалима Ел Хусеини, био је близак сарадник нациста и духовни вођа формирања СС Ханџар дивизије,а у току покоља те наци јединице над Србима био им је војни имам. После рата га је лично Тито заштитио (као и све друге српске кољаче) и пустио да оде у Палестину. Ово за знање необавештених о неком пријатељству Палестинаца.
Sreda 06.11.2013. 20:27
i da ga nisu otrovali - dosad bi umro zdrav. (mislim: umro bi neotrovan)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online