Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.12.2013.
19:04
Beta, Srna A

"Pozivi na revoluciju ugrožavaju bezbednost"

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič izjavio je danas u Kijevu da su pozivi opozicije na revoluciju "pretnja nacionalnoj bezbednosti" i rekao da želi oslobađanje nekih od uhapšenih demonstranata.

Stop za revoluciju: Viktor Janukoivč, predsednik Ukrajine
 

"Pozivi na revoluciju predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost", rekao je Janukovič na sastanku sa bivšim ukrajinskim predsednicima Leonidom Kučmom, Leonidom Kravčukom i Viktorom Juščenkom.

Eštonova doputovala u Kijev

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton doputovala je danas u dvodnevnu posetu Ukrajini da bi pomogla u rešavanju političke krize u ovoj zemlji.

"Eštonova je doputovala u Kijev gde će se sastati sa  predsednikom Viktorom Janukovičem, liderima opozicije, kao i sa predstavnicima civilnog društava sa kojima će pokušati da nađe političko rešenje krize", objavila je portparol Eštonove Maja Kocijančič na "Tviteru".

Janukovič je takođe kazao da je zatražio oslobađanje nekih demonstranata koji su uhapšeni tokom sukoba sa policijom i najavio da će ukrajinska delegacija sutra otputovati u Brisel na razgovore o Sporazumu o pridruživanju s EU.

Ukrajinski predsednik se potom sastao sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton koja je danas doputovala u dvodnevnu posetu, a treba da razgovara i sa zamenicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland.

U Kijevu traju protesti zbog odbijanja vlasti da potpiše Sporazum o pridruživanju EU, i odluke da se okrene jačanju saradnje s Rusijom. Interventne jedinice policije i antivladini demonstranti sukobljavali su se celu proteklu noć po zavejanim ulicama Kijeva, a jedna od vodećih opozicionih stranaka javila je da su naoružane bezbednosne snage upale u njene prostorije i zaplenile kompjutersku opremu.

Opozicioni vođa Oleh Tjanhibok rekao je da je nekoliko demonstranata povređeno u jednom od okršaja policije i demonstranata kada je policija srušila nekoliko šatora koji su blokirali pristup vladinim zgradama, javili su ukrajinski mediji.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.12.2013. 19:09
100 000 000 eura su odvojili iz EU za pomamu evrofanatizma, otkrio Putin.
Utorak 10.12.2013. 19:25
I Krim je reagovao protiv evrofanatika rekavši da su čisto rusofobski.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online