Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 21.01.2014.
17:31
Vestionline A

Ukrajinci zapalili policajca u neredima

Situacija u Ukrajini sve je gora. Sukobi između policije i demonstranata ne samo da ne jenjavaju, već su sve brutalniji, a tome u prilog govore i fotografije i snimci iz Kijeva, na kojima se vidi jedan zapaljen policajac.

Ukrajinci protivzakonito maskirani i naoružani

Rano jutros demonstranti su ponovo izašli na ulice i započeli jedan od najbrutalnijih sukoba s policijom. Bacali su Molotovljeve koktele, kamenje i pirotehniku na policiju koja je odgovorila gumenim mecima, šok granatama i hapšenjima.

Na snimku se ulica Kijeve vidi se kako nekoliko policajaca gori u plamenu, dok im u pomoć priskaču kolege s vatrogasnim aparatima.

Drveni katapult napravljen za bombardovanje kordona uništile su policijske snage u operaciji izvršenoj rano jutros, tokom koje su policijci kamenjem gađali kamenjem protestante da bi ih privremeno prisilili na povlačenje.


Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u današnjim sukobima povređeno 119 pripadnika policije, a da su im uglavnom polomljene kosti i imaju zadobijene opekotine. 

Ukrajinski službeni glasnik "Golos Ukrajini" danas je objavio zakone koji predviđaju stroge kazne za učesnike demonstracija i koji time od sutra stupaju na snagu. List ukrajinskog parlamenta objavio je, između ostalog, delove zakona prema kojima se za demonstrante koji dva meseca protestuju u centru Kijeva i koji su zauzeli neke vladine zgrade predviđa kazna od pet godina zatvora.

Novim zakonima predviđena je kazna zatvora do 15 dana za postavljanje šatora ili bina na javnim mestima bez odobrenja vlasti. Predviđene su zatvorske kazne i za one koji protestuju maskirani ili s kacigom na glavi ili protestuju u povorkama vozila.

Novi skupovi zabranjeni su do marta. Uprkos tome, ukrajinska opozicija pozvala je na nove demonstracije na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 21.01.2014. 17:39
CIA snajka.
Utorak 21.01.2014. 18:00
На помолу је грађански рат.Интересантно ће бити видети како ће реаговати власт Украјине.У грађанском рату опозиција ће доживети потпуни слом.Јадни Украјинци!
Utorak 21.01.2014. 19:15
Je bo vas klicko,gde moze jedna sirovina mlacena i tucena u glavu da bude pametan i normalan, pa njemu je mozak izžvakan ko žvakaca guma!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online