Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 23.01.2014.
11:23 >> 12:14h
Vestionline A

Ponovo gori Kijev, čeka se ofanziva

Centar Kijeva, glavnog grada Ukrajine, danas je obavijen crnim dimom, pošto demonstranti pale automobilske gume uoči isteka ultimatuma predsedniku Viktoru Janukoviču. Na ulice Kijeva jutros je izašlo nekoliko desetina ljudi koji su od zapaljenih guma napravili barikade prema policiji.

Ukrajinci spremni i na -10 C. Kličko obećao da ih vodi u napad
 

Okupljeni su zapalili velike vatre u Ulici Gruševski, ispred policijskog kordona. Policajci nisu uspeli da ugase vatru uz pomoć dva vodena topa, pošto demonstranti stalno donose nove gume.

Kao odgovor na pokušaj gašenja vatre, demonstranti su gađali policajce kamenjem i udarali u bubnjeve. Napravili su improvizovani katapult, sličan onom kakav je policija juče uništila. Itar-tas prenosi da se sporadično dešavaju okršaji na različitim mestima.

Demonstranti su dali rok od 24 časa Janukoviču da raspiše prevremene izbore ili će se suočiti sa njihovom ofanzivom. Uvaj ultimatum uskoro ističe, a za sada nema naznaka da je moguć kompromis.

Stanju u Kijevu ovde možete pratiti UŽIVO:

U žestokim sukobima policije i proevropskih demonstranta u Ukrajini je u poslednjih nekoliko dana poginulo pet ljudi. U Ukrajini već dva meseca traju protesti zbog odluke vlasti te zemlje da ne potpišu sporazum o pridruživanju EU. Pošto je donesen zakon kojim se pooštravaju kazne prema učesnicima demonstracija, na protestima prošle nedelje učesvovalo je oko 200.000 ljudi.

Kličko: Sve će da nas hapse

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je ultimatum lidera opozicije, koji su zapretili ofanzivom ukoliko vlada ne ispuni njihove zahteve. U intervjuu za BBC i Švajcarskoj, Azarov je naglasio da vlada neće promeniti svoj dosadašnji stav.

"Vlasti žele konstruktivan dijalog sa opozicijom, ali neće prihvatiti uslove ultimatuma", rekao je Azarov.

Tri lidera opozicije razgovarala su juče tri sata sa predsjednikom Viktorom Janukovičem, ali bez rezultata.

Rusija: Nećemo da se mešamo

 

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je danas da se Rusija se neće mešati u situaciju u Ukrajini.

 

"Mislimo da nemamo pravo da se na bilo koji način mešamo u unutrašnja pitanja Ukrajine. U potpunosti je neprihvatljivo da se uplićemo u unutrašnja pitanja jedne zemlje", rekao je Peskov.

 

On je dodao da je Rusija "ubeđena" da će ukrajinske vlasti naći "najbolje rešenje" kako bi se u Ukrajini stabilizovala situacija i bio ponovo uspostavljen mir. "Ne možemo da razumemo ambasadore stranih zemalja u Kijevu koji govore šta ukrajinske vlasti treba da urade i odakle treba da povuku policijske trupe", rekao je Peskov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.01.2014. 11:29
Udri, milicijo !!!
Četvrtak 23.01.2014. 11:32
Derte kožu plaćenim evrofanaticima na vreme il će te se posle kajati.
Četvrtak 23.01.2014. 12:54
Janukovicu,tenkove i po gasu, i gledaj da zakacis onog Merkelovog placenika Klicka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online