Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 03.03.2014.
17:57
telegraph.co.uk, blic.rs A

Putinov prijatelj-bajker stigao na Krim

Predsednik bajkerske organizacije "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov, koji je zajedno sa Vladimirom Putinom 2012. bio u Srbiji, kaže da je došao u Simferopolj na Krimu da bi video šta je narodu potrebno i dodaje, da su "Rusija i Ukrajina jedna zemlja", prenosi britanski list ''Telegraf''.

Aleksandar Zaldastanov
 

Aleksandar Zaldastanov je na čelu najvećeg moto-kluba ''Noćni vukovi'' u Rusiji, koji broji preko 5.000 bajera, a najpoznatiji njen član je svakako predsednik Rusije Vladimir Putin. Članovi kluba su nedavno posetili i Srbiju i tada je predsednik Tomislav Nikolić dobio prsluk Vukova sa grbovima Srbije i Rusije od Zaldastanova.

Pročitajte još:

* Rusi rutinski upali u bazu u Sevastopolju

* "Rusija je odlučila da je Krim njen"

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* Rusi zauzeli terminal i zgradu Vlade: SAD miruje, Kina podržava

* Sve više Ukrajinaca beži u Rusiju

Zaldastanov, koji je po profesiji lekar, pa otuda ga zovu "Hirurg", došao je na Krim kako bi "video šta je narodu potrebno" i dodaje da su Rusija i Ukrajina iste zemlje.

Za njega kažu da je jedan od najmoćnijih ljudi u Rusiji, dobar je prijatelj sa Putinom. Srpskoj javnosti je poznat pošto je sa predsednikom Rusije došao na motorima u Srbiju i pogledao meč na Marakani.

"Noćni vukovi" su patriotski klub, i kaže se "gde god da su oni, to je Rusija". U Subotu, ovaj bajkerski klub je organizovao masovnu vožnju od istočne oblasti Rusije na Krim, gde već danima vladaju tenzije.

Britanski Telegraf navodi da su oni došli kako bi podelili namirnice ruskim vojncima.

''Ne želimo da se ovde desi ono što se zbilo u Kijevu. Nacisti i banditi su zauzeli vlast. Ako moramo da se borimo, borićemo se svim sredstvima'', rekao je jedan od bajkera za Telegraf.

''Noćni vukovi'' se ne pridržavaju nijednog zakona, ne veruju ni u jednu religiju, nisu članovi nijedne partije. Osnovani su osamdesetih godina prošlog veka, kao anti-Sovjetski pokret koji se klanja samo motorima i rok muzici.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.03.2014. 18:10
Nije tacno da je Putin dosao sa njima na motoru iz Rusije i nije tacno da ne vjeruju ni u jednu religiju.Naprotiv,oni su pravoslavci svim srcem.Prije nego sto pisete clanak informisite se.Mi nismo tu da vas edukujemo.
Ponedeljak 03.03.2014. 18:13
Ah,da-jos ste clanak preuzeli iz Blica.
Ponedeljak 03.03.2014. 19:04
Putin je pobozan covjek i veliki hriscanin, da su "nocni vukovi" bez religije nikad ne bi bio njihov clan. Naprotiv " Nocni vukovi su takodje okorjeli hriscani...ovaj tekst je napisao neznalica ili opaki provokantni propagander.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online